Az ősz rengeteg izgalmas alapanyagot tartogat, amelyeket érdemes beemelned a kínálatodba! Mivel az idei őszi szezon várhatóan ismét a járvány árnyékában telik majd, olyan kincseket gyűjtöttünk össze, amelyek hosszan tárolhatók, sokoldalúan felhasználhatók és helyi...
A február közepén induló böjti időszak még többek figyelmét irányítja rá a vega és vegán ételekre. Érdemes tehát ilyenkor az éttermeknek is extra helyet biztosítani a kínálatban a húsmentes fogásoknak, hiszen fokozott érdeklődésre lehet számítani. Kár az ördögöt a...
Akárcsak normál éttermi üzemmódban, a kiszállítós-elviteles „korszakban” is jelentős figyelmet kell szentelniük az étteremvezetőknek és séfeknek a vega és vegán vendégek igényeire. További apropó a közeljövőben a hamarosan induló böjti időszak, amikor sokan...
Nyáron könnyű csak igazán szezonálisan főzni, hiszen a piacok roskadoznak a helyben termelt zöldség- és gyümölcskínálattól. Gyakran ezek a friss, erőtől duzzadó alapanyagok akkor a leghálásabbak, ha egyszerűen, a legjobb karakterüket mutatva készítjük el őket. Ilyen...
Kezdjük először is egy definícióval, hiszen a fast casual kifejezés meglehetősen újnak számít úgy a hazai éttermi szegmensben, mint Amerikában, ahol az 1980-as, ’90-es évek végén terjedt el a köztudatban. Rangsorolásukat tekintve félúton helyezkednek el a hagyományos...
Hogyan szolgálhatod ki vegán vendégeidet? Tippek az Avikótól!
Egyre több étterem ismeri fel a húsmentes (vagy állati eredetű alapanyagokat nélkülöző) ételek iránt növekvő keresletet, így szerencsére a kínálat is napról-napra sokszínűbbé válik. De milyen hagyományos ételek vegán verziói kerülhetnek az étlapokra? Cikkünkből...