A szezonalitás legszebb momentumai közé tartozik, amikor adott évszakban olyan termények érkeznek egy időben a piacokra, amelyek kiválóan párosíthatók egymással. Nyáron ilyen nagy páros a paradicsom és a málna, ősszel a szőlő és a dió, télen a cékla és a torma. És bár...
Egyre több szó esik a fenntartható megoldások szükségességéről, a megállíthatatlan folyamatok elől pedig a vendéglátóipar sem bújhat el. Új cikksorozatunkban segítünk fenntartható, mégis változatos és teljesértékű étlapokat kialakítani. Mostani témánk a cékla...
Egyre több szó esik a fenntartható megoldások szükségességéről, a megállíthatatlan folyamatok elől pedig a vendéglátóipar sem bújhat el. Új cikksorozatunkban segítünk fenntartható, mégis változatos és teljesértékű étlapokat kialakítani. Az élelmiszerek...
Nem is olyan régen még csak egy egzotikus, különcök által kedvelt lehetőség volt – manapság azonban egyre gyakoribb, hogy az emberek egészségügyi és/vagy etikai okokból lemondanak a húsfogyasztásról, vagy legalábbis csökkentik azt. Itthon természetesen továbbra a...
Egyre nagyobb figyelem hárul a különböző ételallergiákra, -érzékenységekre és -intoleranciákra, míg mások egészségügyi vagy életmódbeli megfontolásból kerülnek bizonyos hozzávalókat. Cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakoribb alapanyagokat, amelyek problémásak...
Milyen legyen a nap legfontosabb étkezése? – Interjú a reggeli trendekről a Nádas Tó Park Hotellel és a Lifestyle Hotel Mátrával
Átalakulóban az étkezési szokások, változóban a vendégek igényei, ez pedig a reggelin is meglátszik. Új táplálkozási elvek terjedtek el, ma már alapvető elvárás a különböző ételallergiák figyelembevétele és a vegetáriánus, esetlen vegán opciók biztosítása. A...