Akárcsak normál éttermi üzemmódban, a kiszállítós-elviteles „korszakban” is jelentős figyelmet kell szentelniük az étteremvezetőknek és séfeknek a vega és vegán vendégek igényeire. További apropó a közeljövőben a hamarosan induló böjti időszak, amikor sokan...
Nyáron könnyű csak igazán szezonálisan főzni, hiszen a piacok roskadoznak a helyben termelt zöldség- és gyümölcskínálattól. Gyakran ezek a friss, erőtől duzzadó alapanyagok akkor a leghálásabbak, ha egyszerűen, a legjobb karakterüket mutatva készítjük el őket. Ilyen...
Kezdjük először is egy definícióval, hiszen a fast casual kifejezés meglehetősen újnak számít úgy a hazai éttermi szegmensben, mint Amerikában, ahol az 1980-as, ’90-es évek végén terjedt el a köztudatban. Rangsorolásukat tekintve félúton helyezkednek el a hagyományos...
Hogyan szolgálhatod ki vegán vendégeidet? Tippek az Avikótól!
Egyre több étterem ismeri fel a húsmentes (vagy állati eredetű alapanyagokat nélkülöző) ételek iránt növekvő keresletet, így szerencsére a kínálat is napról-napra sokszínűbbé válik. De milyen hagyományos ételek vegán verziói kerülhetnek az étlapokra? Cikkünkből...
Sok húsimádó gondolja, hogy az általa fogyasztott ételeket nem lehet vegetáriánus – s főként vegán – módon újraalkotni. Pedig nagyobbat aligha tévedhetnének! Egy kis kreativitással, no meg persze a megfelelő hozzávalókkal a határ a csillagos ég! Egyre több étterem...
Alakítsd ki az éttermed vega menüjét az Aviko segítségével!
Sok évtizeden át tapasztalhatták a vegetáriánusok, hogy az étlapok összeállításakor a séfek mindössze egy rántott sajt – rántott gomba kombinációval letudják a kívánságaikat, a vegánok azonban sokszor még ennyit sem kaptak. A kétezres években azonban mintha valami...