Hogy mi a comfort food és hogyan hat ránk, azt nemrég külön cikkben jártuk körbe. Ezek a kulturálisan meghatározott ételek általában a gyermekkorunk édes emlékeit idézik meg, magas szénhidrát-, cukor- vagy zsírtartalmuk miatt pedig olyan hormonokat szabadítanak fel a...
Az élelmiszer-pazarlás komplex probléma, amihez hozzájárulnak a társadalom változásai és az egyéni szokásaink átalakulása is. A világháborúk óta nem volt igazi gond az élelmiszerhiány, alapanyagok széles választékából válogathatunk kényünk-kedvünk szerint folyamatosan...
Újdonság az Aviko kínálatában: megérkezett az édesburgonya gerezd!
Az édesburgonya népszerűsége világszerte nő. Az Aviko kínálatában eddig is több praktikus változatban szerepelt ez a markáns ízű, sokoldalú zöldség. Az édesburgonya hasábok bizonyára már a Te kínálatodban is megtalálhatók, hiszen az egyik legnépszerűbb termékünk, az...
Egyre nagyobb figyelem hárul a különböző ételallergiákra, -érzékenységekre és -intoleranciákra, míg mások egészségügyi vagy életmódbeli megfontolásból kerülnek bizonyos hozzávalókat. Cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakoribb alapanyagokat, amelyek problémásak...
Az édesburgonya arcai – így használd az Aviko termékeit!
Az édesburgonya, avagy batáta látványos diadalmenetet futott be az elmúlt években: a sokoldalú zöldség itt, Közép-Európában is megtalálta a szerepét a konyhában. Míg nyersen leginkább ősszel, télen elérhető, az Aviko jóvoltából a szezonja egész évben kitart: a...
Karcsú és ellenállhatatlanul ropogós: bemutatkozik a Super Crunch Skinny szalmaburgonya
Új taggal bővült az Aviko legropogósabb termékcsaládja, a számos vágási méretű hasábburgonyát felsorakoztató Super Crunch Premium. A Skinny Fries szalmaburgonya a legvékonyabb családtag, átmérője mindössze 6 mm. Legkönnyebben a fiatal vendégeidet szólíthatod meg az extra...