Hogyan birkóznak meg a járványhelyzettel a hazai street food ágazat képviselői? Működhet-e házhoz szállítással egy olyan szektor, ami jellegéből adódóan a fesztiválokkal és az utcai falatozással fonódik össze? Az aktuális stratégiájukról a faddi Gringo Bár és a...
Burgonyapüré a négyzeten – bemutatkozik az Aviko mash bowl koncepciója
A bowl food trend néhány éve került a köztudatba, a népszerűsége pedig folyamatosan nő a vendéglátóiparban és a vendégek körében egyaránt. Az elmúlt időszakban mi is több cikket szenteltünk a témának itt, a Konyhanyelven blogon: az általános bemutatás mellett...
Bár nagyon úgy tűnik, hogy az idei karácsonyról csak az egészen utolsó pillanatban fogjuk megtudni, milyen környezetben is lesz, a vendéglátást ez nem fogja megállítani, maximum, mint ahogy eddig, ezután is alkalmazkodni fog mindenki a körülményekhez. Idei utolsó cikkemben azt...
Sörforradalomról, kézműves sörökről és a járvány átvészeléséről beszélgettünk Rizmajer Józseffel, a Rizmajer Sörfőzde és a hozzá kapcsolódó sörházak alapítójával. Mikor és hogyan indult el a Rizmajer Sörfőzde története? Mi a sikerük titka? A 90-es évek végén...
Ha népszerű ételekről beszélünk, a csirkés verziók egészen biztosan ott lennének a top3-as listán, hiszen mindenhol elérhető, tápláló, és nem utolsósorban rengeteg módon elkészíthető. Ezek közül fogunk a mostani cikkben szemezgetni, a teljesség igénye nélkül...
Az utcai az igazi – különleges ázsiai street food-ötletek, Neked!
Ázsia kétségtelenül a street food szíve: az utcán étkezés, iszogatás itt évezredes hagyományokkal bír, a társasági élet fellegvárának is a közterületek számítanak. Gyakori, hogy az embereknek nincs is komolyabb konyhájuk otthon, helyette minden étkezés idején az utcán...