Az ősz beköszöntével nemcsak az almák, a körte, a birsek, a hecsedli és a szilva adnak lehetőséget kiváló desszertek megalkotására, de egy univerzális zöldség, a sütőtök is. Cukortartalma és ízvilága révén megfelelően kezelve a gyümölcsökre jellemző édes és zamatos...
A padlizsán ezer arca nem egy elvont metafora, valóban az egyik legváltozatosabb küllemű zöldségről van szó. Színe a fehértől a jól ismert mély lilán át a zöldig és korom feketéig számtalan féle lehet. Az alakja szintén: léteznek hosszú, vékony és nyúlánk...
A tikkasztó nyári melegekre ugyan van néhány hűsítő magyar fogás, de az igazi nagyágyúkat a trópusok népei fejlesztették ki. A téma koronázatlan királya a vietnámi konyha, azon belül is a nyári tekercsek műfaja, amely egyszerre jelent elképesztően jó ízű, tápanyagdús...
Ahogy igazán beindul a nyár, a séfek számára nem az az igazi feladat, hogy milyen terményeket gyűjtsenek össze egy szezonális étlaphoz, hanem az, hogy a bőséges kínálatból mit hagyjanak ki. Májustól a friss termények egész sora várja, hogy az éttermek zöldségeskamrájába...
Étvágygerjesztő fogások, avagy mivel tudod megtartani a vendégeidet?
Az Aviko az 1962-es megalapítása óta piacvezetővé nőtte ki magát Európában a friss, mélyhűtött és szárított burgonyatermékek piacán, és egyike a négy legnagyobb burgonyafeldolgozó cégeknek. A kínálat kialakítása mellett nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az...
Noha csak egy zsáknyi piszkosfehér vagy barnás feldolgozott gabonáról van szó, sose feledjük, hogy a liszt a kenyereink, süteményeink és péktermékeink lelke! Gondos tárolása, kezelése és kiválasztása a sütés első és legalapvetőbb lépései közé tartozik. A különböző...