Mint a legtöbb szakma, a szakácskodás, tehát a főzés tudománya is egy határok nélküli, végtelen terület. A legnagyobbak szokták mondani, hogy a kulinária világa valójában megtanulhatatlan, így igazán sosem érezheti a szakember úgy, hogy most már tudja az egészet, révbe...
Édes élet a sütőtökkel – desszertek egy remek zöldségből
Az ősz beköszöntével nemcsak az almák, a körte, a birsek, a hecsedli és a szilva adnak lehetőséget kiváló desszertek megalkotására, de egy univerzális zöldség, a sütőtök is. Cukortartalma és ízvilága révén megfelelően kezelve a gyümölcsökre jellemző édes és zamatos...
A padlizsán ezer arca nem egy elvont metafora, valóban az egyik legváltozatosabb küllemű zöldségről van szó. Színe a fehértől a jól ismert mély lilán át a zöldig és korom feketéig számtalan féle lehet. Az alakja szintén: léteznek hosszú, vékony és nyúlánk...
A nudli, avagy olaszul gnocchi, a legötletesebb és legsokszínűbb burgonyaköretek egyike. Ízében egyszerre hozza a burgonya finom földes jegyeit, másfelől mégiscsak egy jó harapású tészta, amit adhatunk csak úgy kifőzve, de ropogósra pirítva is. Alkalmas kísérője mind...
A tikkasztó nyári melegekre ugyan van néhány hűsítő magyar fogás, de az igazi nagyágyúkat a trópusok népei fejlesztették ki. A téma koronázatlan királya a vietnámi konyha, azon belül is a nyári tekercsek műfaja, amely egyszerre jelent elképesztően jó ízű, tápanyagdús...
Magyar halból is készülhet nagyon jó fish and chips!
A nyár a könnyű, frissítő, de tápláló fogásokról szól. Éppen ezért a hazai éttermi- és büfémezőnynek a feladata, hogy kreatív, jó minőségű, és lehetőleg a magyar halkínálatra támaszkodó rántott halas fogásokat is kínáljanak vendégeiknek. Ehhez nem kell más...