Hová fordulhat a vendég, ha helyszínt keres egy baráti találkozóhoz vagy egy üzleti ebédhez kedvező ajánlatokkal, személyre szabott feltételekkel? Hogyan szerezhetnek a vendéglátóhelyek új törzsvendégeket a lehető leghatékonyabban? Ezt a két igényt egyesíti a FOODON...
Koronavírus kihívás a Food Service iparágban: Tudunk szállítani?
A koronavírus elterjedése komoly fenyegetést jelent a vendéglátás mindennapjaira. Az éttermek nyitva tartása korlátozott, az iskolák, intézmények zárva vannak, a cégek munkavállalóikat arra ösztönzik, hogy otthonról dolgozzanak. A személyzet hiánya és az ellátás...
Édes élet a sütőtökkel – desszertek egy remek zöldségből
Az ősz beköszöntével nemcsak az almák, a körte, a birsek, a hecsedli és a szilva adnak lehetőséget kiváló desszertek megalkotására, de egy univerzális zöldség, a sütőtök is. Cukortartalma és ízvilága révén megfelelően kezelve a gyümölcsökre jellemző édes és zamatos...
A nudli, avagy olaszul gnocchi, a legötletesebb és legsokszínűbb burgonyaköretek egyike. Ízében egyszerre hozza a burgonya finom földes jegyeit, másfelől mégiscsak egy jó harapású tészta, amit adhatunk csak úgy kifőzve, de ropogósra pirítva is. Alkalmas kísérője mind...
Magyar halból is készülhet nagyon jó fish and chips!
A nyár a könnyű, frissítő, de tápláló fogásokról szól. Éppen ezért a hazai éttermi- és büfémezőnynek a feladata, hogy kreatív, jó minőségű, és lehetőleg a magyar halkínálatra támaszkodó rántott halas fogásokat is kínáljanak vendégeiknek. Ehhez nem kell más...
A nyári gasztronómia egyik jellegzetesen magyar sajátossága a hideg gyümölcsleves. A többi európai konyha, már ahol egyáltalán főznek gyümölcslevest, legfeljebb az étkezés végén kínálja azt. Éppen ezért fontos, hogy a leves friss, üdítő, némiképpen savanykás, és...