2010-es indulása óta egyszerű fotómegosztó oldalból az Instagram a világ egyik legbefolyásosabb közösségi médiafelülete lett, amelyben egyebek mellett hatalmas hirdetési potenciális is rejlik. Ma már minden étellel foglalkozó, influencerbe befektetett dollár tizenkétszeresen...
A kukorica azon sikertörténetek közé tartozik, amely csupán pár évszázada tarozik az európai gasztronómia égiszéhez, hiszen Amerika felfedezése után került át az öreg kontinensre. Azóta azonban töretlen népszerűségnek örvend, mind a takarmányozás, mind a köznépi...
Édesburgonya – vegánok, vegák kedvence!
Bár már Kolumbusz Kristóf behozta Európába, az édesburgonya évszázadokra szinte teljesen elfelejtődött – csak az utóbbi évtizedekben fedezték fel ismét a régióban. A Közép-Amerikában őshonos növény mára már nemcsak köretként, hanem önálló snack-ként és akár...
Az Ohio State University által kiadott tanulmány szerint az új éttermek 60%-a vagy bezár, vagy tulajdonost vált az első üzleti év leforgása alatt, és közel 80%-a az éttermeknek az első öt éven belül kénytelen bezárni a kapuit. Mi áll a sokkoló adatok hátterében? Miért...
Noha csak egy zsáknyi piszkosfehér vagy barnás feldolgozott gabonáról van szó, sose feledjük, hogy a liszt a kenyereink, süteményeink és péktermékeink lelke! Gondos tárolása, kezelése és kiválasztása a sütés első és legalapvetőbb lépései közé tartozik. A különböző...
Ha van néhány a többi közül is kiemelkedő hazai termék, amire igazán büszkék lehetünk, és amit igazán meg kell becsülnünk, azok között bizonyosan ott van a méz. A magyar méhek produktuma Európa, sőt világszinten is az élmezőnybe tartozik. Széles skálán mozgó ízeivel...