Hogyan birkóznak meg a járványhelyzettel a hazai street food ágazat képviselői? Működhet-e házhoz szállítással egy olyan szektor, ami jellegéből adódóan a fesztiválokkal és az utcai falatozással fonódik össze? Az aktuális stratégiájukról a faddi Gringo Bár és a...
Kalandozás az érzékek útján – Valentin-napi páros ajánlatok
Még a bizonytalanságba burkolózik, hogy a szerelmespárok otthon kénytelenek-e ünnepelni a Valentin-napot, vagy akár éttermi körülmények között is hódolhatnak a gasztronómiának és a romantikának. Az éttermeknek mindenesetre érdemes ötletes, páros, romantikára hangolt...
Farsangi hangulat a négy fal között is – Aviko megoldások a karneváli szezonra
A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a vigadozás, mulatozás, evés-ivás, bálozás, karneválozás ideje, amit a böjt követ. Igaz, hogy idén várhatóan ez a vidám időszak is az online térbe és a négy fal közé tevődik át, de ez nem jelenti azt, hogy a...
Akárcsak normál éttermi üzemmódban, a kiszállítós-elviteles „korszakban” is jelentős figyelmet kell szentelniük az étteremvezetőknek és séfeknek a vega és vegán vendégek igényeire. További apropó a közeljövőben a hamarosan induló böjti időszak, amikor sokan...
Dizájner fogás pillanatok alatt – Bemutatkoznak az Aviko burgonyarácsok
Mi a leglátványosabb fogás az étlapodon? Ha most elgondolkodtál, van egy jó hírünk: az Aviko burgonyarácsok könnyedén betöltik ezt a szerepet, így nem csak a rendelésekben, hanem az Instagramon is garantáltan visszaköszönnek! Cikkünkből részletesebben is megismerheted ennek...
Így alkalmazd a sous-vide technológiát a kiszállítás alatt (is)
Az utóbbi időszak legjelentősebb áttörése a gasztronómiában a sous-vide technológiai fejlődése és elterjedése volt. A technika lényege, hogy vákuumban, tökéletes felületi érintkezéssel, az alapanyagnak megfelelően tökéletes hőfokon végezzük a hőközlést. Számos...