A tavasz beköszöntésével nagyon sok minden eszünkbe jut: a húsvéti ünnep, a sonka, a böjti időszak, az egyre bővülő, friss alapanyagok palettája. Március hónapban a téli éléskamra alapanyagai mellett a természet ébredezésével megjelennek a primőr zöldségek is: friss...
A húsvéti asztal változatosságával kétségkívül egyetlen más ünnepünk sem vetekedhet. A friss tavaszi ízek, az évezredes hagyományok mind meghatározóak abban, hogy mi is kerül a húsvéti ünnepek idején a tányérokra. Sokan a klasszikus füstölt sonka, főtt tojás, foszlós...
A beszélgetés helyszínéül szolgáló Hotel Nemzeti bárjának hangulata jól keretezi a témáját; a hotel patinás falai között ezúttal olyan kérdések kerülnek terítékre, amelyek ötvözik a hagyományőrzés tradícióit, és a modern kor megváltozott ünnep felfogását...
Hogyan illeszthetők be az Aviko gratinek a Húsvéti kínálatba?
Az Aviko egyre bővülő kínálatában a gratin változatai igen előkelő helyet foglalnak el, hiszen több, mint tíz féle verzióban vásárolhatók meg. Ez az elegáns és változatos köret bármely környezetben megállja a helyét, legyen szó ünnepi menüről, vagy a büfé...
Így húsvét környékén egy étterem sem kerülheti el, hogy a sonka rákerüljön szezonális étlapjára és ajánlatai közé. Ugyan készítése túlmutat az éttermi technológiákon, a felkészült szakács ismeri a sonkakészítés fortélyait, a különböző sonkákat változatosan...
Húsvét közeledtével adódhat az év folyamán bekövetkező egyik legnehezebb feladatunk – már, ami az ünnepi étlap megtervezését illeti. Erre az alkalomra a sonkához kapcsolódó ételekben gondolkodhatunk leginkább, de egyre elterjedtebb a bárányhús fogyasztása is. A főbb...