Nem csak a húsvéti tradíciók miatt érdemes a nyúlhússal való munkát a tavaszi szezonra koncentrálni. Télen a gyökérzöldségek markáns, földes íze egyszerűen nincs összhangban a nyúl zsenge, zamatos természetével. Áprilistól azonban megérkeznek a piacokra az olyan...
Idén mit hoz a nyuszi? – Húsvéti Aviko megoldások, inspirációk
A húsvéti időszak új, szezonális étlapot kíván! Ilyenkor természetesen a sonkához kapcsolódó ételekben gondolkodhatunk leginkább, de egyre elterjedtebb a bárányhús fogyasztása is. A főbb alapanyagok között megtalálható a tojás, az újhagyma, a torma és a káposzta is –...
Van abban valami ünnepi, amikor egy fenséges, egész családra vagy baráti társaságra elegendő tál étel kerül az asztalra. Eleve egy ilyen nagy tálat megbontani program, kaland – kinek jusson a jobban megsült széle, ki nem kér belőle valamit, ki szeretné az egész tepsi rásült...
Színezd újra! Tavaszi fogások sokfélesége és húsvéti asztalok!
A tavasz beköszöntésével nagyon sok minden eszünkbe jut: a húsvéti ünnep, a sonka, a böjti időszak, az egyre bővülő, friss alapanyagok palettája. Március hónapban a téli éléskamra alapanyagai mellett a természet ébredezésével megjelennek a primőr zöldségek is: friss...
A húsvéti asztal változatosságával kétségkívül egyetlen más ünnepünk sem vetekedhet. A friss tavaszi ízek, az évezredes hagyományok mind meghatározóak abban, hogy mi is kerül a húsvéti ünnepek idején a tányérokra. Sokan a klasszikus füstölt sonka, főtt tojás, foszlós...
A beszélgetés helyszínéül szolgáló Hotel Nemzeti bárjának hangulata jól keretezi a témáját; a hotel patinás falai között ezúttal olyan kérdések kerülnek terítékre, amelyek ötvözik a hagyományőrzés tradícióit, és a modern kor megváltozott ünnep felfogását...