Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma idején már interjúztunk az egyik legnagyobb hazai ételrendelési vállalat, a NetPincér képviselőivel, most az azóta eltelt időszak tapasztalatairól és az újdonságaikról beszélgettünk. Melyek az elmúlt 9 hónap legfontosabb...
Az utcáról a dobozba – gyors jelentés a magyar street food helyzetéről
Hogyan birkóznak meg a járványhelyzettel a hazai street food ágazat képviselői? Működhet-e házhoz szállítással egy olyan szektor, ami jellegéből adódóan a fesztiválokkal és az utcai falatozással fonódik össze? Az aktuális stratégiájukról a faddi Gringo Bár és a...
Így alkalmazd a sous-vide technológiát a kiszállítás alatt (is)
Az utóbbi időszak legjelentősebb áttörése a gasztronómiában a sous-vide technológiai fejlődése és elterjedése volt. A technika lényege, hogy vákuumban, tökéletes felületi érintkezéssel, az alapanyagnak megfelelően tökéletes hőfokon végezzük a hőközlést. Számos...
Habkönnyű elegancia az elviteles dobozokban is
A fine dining, a Bocuse d’Or és a molekuláris gasztronómia szerepét hasonlóan szokás megítélni, mint a Formula 1-et az autó- és motorfejlesztésben. Az innovációk közül a leghasznosabbak és legkiforrottabbak lecsöpögnek előbb az elegánsabb bisztrók, majd a polgári konyhák...
Hotel-étterem trendek 2021-ben, amelyekkel érdemes számolni
A koronavírus-járvány olyan kihívások elé állította a HoReCa szektort, amit senki nem tudott volna megjósolni, a válság ugyanakkor egyben lehetőséget is jelent. A szállodák számára a leghelyesebb gondolkodás most az, ha proaktívan terveznek addig a pillanatig, amíg újra...
Mik azok a dark kitchen-ek? – A gasztronómia legújabb trendjei
A HoReCa szektort és ezzel összefüggésben az ételkiszállítást érintő legnagyobb változás mostanában a dark kitchen-ök, más néven virtual, cloud vagy ghost kitchen-ök előretörése. A nem túl bizalomgerjesztő nevek valójában olyan éttermeket takarnak, amelyek kizárólag...