Most, hogy megszűnt a helyben fogyasztás lehetősége, jóval nehezebb a dolguk van az éttermeknek, ha a személyes varázsukkal, egyedi ötleteikkel szeretnék lenyűgözni a vendégeket. A kényelmes berendezés, a hangulatos dekoráció vagy a kedves személyzet helyett gyakorlatilag csak...
Az utcáról a dobozba – gyors jelentés a magyar street food helyzetéről
Hogyan birkóznak meg a járványhelyzettel a hazai street food ágazat képviselői? Működhet-e házhoz szállítással egy olyan szektor, ami jellegéből adódóan a fesztiválokkal és az utcai falatozással fonódik össze? Az aktuális stratégiájukról a faddi Gringo Bár és a...
Kalandozás az érzékek útján – Valentin-napi páros ajánlatok
Még a bizonytalanságba burkolózik, hogy a szerelmespárok otthon kénytelenek-e ünnepelni a Valentin-napot, vagy akár éttermi körülmények között is hódolhatnak a gasztronómiának és a romantikának. Az éttermeknek mindenesetre érdemes ötletes, páros, romantikára hangolt...
Farsangi hangulat a négy fal között is – Aviko megoldások a karneváli szezonra
A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a vigadozás, mulatozás, evés-ivás, bálozás, karneválozás ideje, amit a böjt követ. Igaz, hogy idén várhatóan ez a vidám időszak is az online térbe és a négy fal közé tevődik át, de ez nem jelenti azt, hogy a...
Akárcsak normál éttermi üzemmódban, a kiszállítós-elviteles „korszakban” is jelentős figyelmet kell szentelniük az étteremvezetőknek és séfeknek a vega és vegán vendégek igényeire. További apropó a közeljövőben a hamarosan induló böjti időszak, amikor sokan...
Hotel-étterem trendek 2021-ben, amelyekkel érdemes számolni
A koronavírus-járvány olyan kihívások elé állította a HoReCa szektort, amit senki nem tudott volna megjósolni, a válság ugyanakkor egyben lehetőséget is jelent. A szállodák számára a leghelyesebb gondolkodás most az, ha proaktívan terveznek addig a pillanatig, amíg újra...