Legyen egy ünnepség helyszíne akár egy étterem, akár a saját otthonunk melege, mindig jól sül el, ha megosztáson alapuló, közös csipegetős rendszerben történik az étkezés. A közös étkezés eleve egy inspiráló, mindig jó beszélgetési témát jelentő élmény, hát még...
Dizájner fogás pillanatok alatt – Bemutatkoznak az Aviko burgonyarácsok
Mi a leglátványosabb fogás az étlapodon? Ha most elgondolkodtál, van egy jó hírünk: az Aviko burgonyarácsok könnyedén betöltik ezt a szerepet, így nem csak a rendelésekben, hanem az Instagramon is garantáltan visszaköszönnek! Cikkünkből részletesebben is megismerheted ennek...
Így alkalmazd a sous-vide technológiát a kiszállítás alatt (is)
Az utóbbi időszak legjelentősebb áttörése a gasztronómiában a sous-vide technológiai fejlődése és elterjedése volt. A technika lényege, hogy vákuumban, tökéletes felületi érintkezéssel, az alapanyagnak megfelelően tökéletes hőfokon végezzük a hőközlést. Számos...
Mik azok a dark kitchen-ek? – A gasztronómia legújabb trendjei
A HoReCa szektort és ezzel összefüggésben az ételkiszállítást érintő legnagyobb változás mostanában a dark kitchen-ök, más néven virtual, cloud vagy ghost kitchen-ök előretörése. A nem túl bizalomgerjesztő nevek valójában olyan éttermeket takarnak, amelyek kizárólag...
Bár nagyon úgy tűnik, hogy az idei karácsonyról csak az egészen utolsó pillanatban fogjuk megtudni, milyen környezetben is lesz, a vendéglátást ez nem fogja megállítani, maximum, mint ahogy eddig, ezután is alkalmazkodni fog mindenki a körülményekhez. Idei utolsó cikkemben azt...
Komplett mentőcsomag az éttermek számára – Interjú a METRO Hagyja pihenni egy kicsit a konyháját is kampányáról
Idén decemberben a METRO is arra biztat, hogy az ünnepek alatt rendeljünk házhoz szállítással az éttermekből, hagyjuk pihenni a konyhát. A vendéglátóipart támogató kampány hátteréről Bősze Ákossal, a METRO HoReCa üzletfejlesztési vezetőjével beszélgettünk. Mutassa be...