Nem is olyan régen még csak egy egzotikus, különcök által kedvelt lehetőség volt – manapság azonban egyre gyakoribb, hogy az emberek egészségügyi és/vagy etikai okokból lemondanak a húsfogyasztásról, vagy legalábbis csökkentik azt. Itthon természetesen továbbra a...
A legjobb dolog, ami a tejjel történhet – Híres sajtok a világban
A sajt története több ezer évre nyúlik vissza: bár a pontos helyszín és időpont nem ismert, valószínűleg a Közel-Keleten készítettek először sajtokat a nomád pásztorok juhtejből, bőrtömlőkben. Európában a rómaiak közvetítésével terjedtek el a sajtok – nem...
Vitathatatlan tény, hogy egy kulturális fesztiválon legalább annyira fontos az ételkínálat, mint a programok. A tápláló, könnyen fogyasztható ételek életben tartják az egész nap bulizókat a zenei fesztiválokon és a kisgyerekes családokat a könyves, színházi vagy egyéb...
Vissza a szabadba! – 2021-es street food és food truck trendek
Népszerű, hordozható, könnyen nyereségessé válhat – a street food ágazata a 2000-es évek közepétől folyamatosan nő. A trend a gazdasági válságból nőtt ki, amikor sok magasan képzett, tehetséges séf vesztette el a munkáját a hagyományos éttermekben, ezért kénytelenek...
A tavaszi és nyári időszak a járványhelyzettől függetlenül is a szabadtéri programok, a teraszok és az utcai falatozások fénykora. Mivel várhatóan a következő hónapokban ismét szabadabb világ jön a vendéglátóipar számára, érdemes megtervezned a nyári menüd!...
Alkoholos szóda: a karantén utáni nyár közönségkedvence!
Magyar neve még nincs, de a legkönnyebben ízesített alkoholos szódaként írható le az új amerikai kedvenc, a hard seltzer. Ez az átlátszó, szénsavas, alkoholos ital idén nyáron hazánkat is meghódíthatja – olvasd el, mit érdemes tudni róla! A tíz éve építkező...