A HoReCa szektort és ezzel összefüggésben az ételkiszállítást érintő legnagyobb változás mostanában a dark kitchen-ök, más néven virtual, cloud vagy ghost kitchen-ök előretörése. A nem túl bizalomgerjesztő nevek valójában olyan éttermeket takarnak, amelyek kizárólag...
Komplett mentőcsomag az éttermek számára – Interjú a METRO Hagyja pihenni egy kicsit a konyháját is kampányáról
Idén decemberben a METRO is arra biztat, hogy az ünnepek alatt rendeljünk házhoz szállítással az éttermekből, hagyjuk pihenni a konyhát. A vendéglátóipart támogató kampány hátteréről Bősze Ákossal, a METRO HoReCa üzletfejlesztési vezetőjével beszélgettünk. Mutassa be...
Így szerezz elkötelezett és hűséges vásárlókat a kiszállítás során is!
Bár a karácsony előtti hetek és az ünnepek többnyire az egyik legsikeresebb időszak az éttermeknek, a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek, idén a vírushelyzet mindenkit egészen új kihívások elé állít. Hiába küzd most mindenki a vendéglátó szektorban a...
Átalakulás előtt a Horeca szektor – új megoldások és üzleti modellek a koronavírus-járvány hatására A HoReCa-szektor az egyik legérintettebb a koronavírus-járvány miatt: a tavaszi mélypont, majd a hullámzó nyári, őszi működési lehetőségek akár megfelezhetik a...
Bár a jó nyári szezon némi fellélegzést hozott a tavaszi bezárások által megtépázott vendéglátó szektornak, az ősszel érkező második hulláma a vírusnak újra nagy veszélyként leselkedik az éttermekre, büfékre, bárokra és street food egységekre. Ha valamit tanult a...
Élelmiszerbiztonsági és konyhai higiéniai a koronavírus idején
A koronavírus miatt kialakult helyzet több fronton is óriási kihívások elé állítja a vendéglátóipart, az éttermi szakmát, a szakácsokat és cukrászokat. Egyszerre kell alkalmazkodni a drasztikusan megváltozott piaci, gazdasági helyzethez és a vírus okozta technológiai...