Egyre nagyobb figyelem hárul a különböző ételallergiákra, -érzékenységekre és -intoleranciákra, míg mások egészségügyi vagy életmódbeli megfontolásból kerülnek bizonyos hozzávalókat. Cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakoribb alapanyagokat, amelyek problémásak...
Egy étkezés sajt nélkül olyan, mint egy nap napsütés nélkül – tartják a franciák. Nem csoda, legendás sajtimádatuknak megfelelően messze ők fogyasztják a legtöbb sajtot a világon. Éppen ezért érdemes lehet górcső alá venni fogyasztási szokásaikat és etikettjüket...
A krétatábla, mint marketing elem – Interjú Váradi Dániellel
A krétatábla virágkorát éli, egyediséget és kreativitást kölcsönözve az étteremnek. Váradi Dániellel, a Tintaműhely tulajdonosával beszélgettünk az étlapok – illetve az Ő szóhasználatával élve: ajánlók – szerepéről, fontosságáról. Mi az étlap szerepe az...
Az egyedi étlap jelentősége – Interjú Gyuró Attilával
„A terv az volt, hogy legyen alternatívája a mindenhol látható műbőr, sőt műanyag étlaptartóknak. Nincs annál lehangolóbb látvány, mint amikor ilyennel fogadják a vendéget.” A DTA Design egy családi vállalkozás, mely főként étlaptartók készítésére...
Legyen egy étterem akármilyen bejáratott, akármilyen sok törzsvendéggel és régóta sikeres kínálattal, az étlap választékát néha akkor is csiszolni kell. Biztosan vannak olyan vendégeink, akik a már megszokott fogások mellett vágynak az újdonságra, a szezonális...
Nagyon csalóka tud lenni a saláta az étlapon. Egy amerikai egyetem kutatása szerint ugyanis, ha saláta is szerepel az étterem kínálatában, akkor a vásárlók hajlamosabbak – az elvileg kevésbé egészséges – hasábburgonya alapú menüt összeállítani maguknak. A dolog...