A spanyol konyha annak ellenére nagyon népszerű, hogy nehéz egységesen beszélni róla: a nagy területű országban földrajzi tájegységenként eltérnek a jellegzetes ételek, miközben a történelmi korszakok is rányomták a bélyegüket a népszerű ízek alakulására. A római...
Talán az idei farsang nem csak a tél, de a vírus elűzéséről is szólhat. Még nem tudni, hogy milyen módon lehet ünnepelni, találkozhatunk-e újra egymással rendezvényeken vagy akár a kedvenc éttermeinkben és vendéglátóhelyeken – annyi azonban biztos, hogy szükségünk lesz...
Bár a brunch műfaja már a 19. század végén megjelent, nem sokkal később pedig a hazai művészvilágban, előkelőbb körökben is népszerűvé vált (többek között Krúdy Gyula is többször hivatkozott rá), az utóbbi évtizedekben kevesebbet hallottunk róla. Nem véletlenül: a...
Az idei nyár legmenőbb street foodjai
A street food mindig is az életünk része volt, legfeljebb másként hívtuk – mára viszont már egyre igényesebb, különlegesebb és finomabb ételeket találunk utcán fogyasztható formában is. Az új ötletek általában a világ különböző nemzeti konyháiból érkeznek, majd...
Ha a strandbüfékre gondolunk, valószínűleg mindenkinek a lángos, hekk, hamburger, gofri, palacsinta, főtt kukorica jól bevált, unalomig ismert (és általában a lehető legegyszerűbben elkészített) Bermuda-háromszöge jut eszébe, és ami a legnagyobb baj, nemcsak a vendégeknek...
Az utcai étkezés forradalma – a street food és food truck-ok helyzete itthon
Míg tíz-tizenöt évvel ezelőtt szinte ismeretlen fogalom volt itthon a street food, mára annál népszerűbb és virágzóbb üzletággá és műfajjá vált. Ma már az élet más területein is afelé mutatnak a trendek, hogy az olcsó és egyszerű megoldások helyett itthon is az...