Hogy mi a comfort food és hogyan hat ránk, azt nemrég külön cikkben jártuk körbe. Ezek a kulturálisan meghatározott ételek általában a gyermekkorunk édes emlékeit idézik meg, magas szénhidrát-, cukor- vagy zsírtartalmuk miatt pedig olyan hormonokat szabadítanak fel a...
Az elmúlt évek egyik legegyértelműbb vendéglátóipari trendje a reggeli étkezés felértékelődése: egyre több, kifejezetten reggelizős hely nyílik a nagyvárosokban, a legtöbb vendéglőben van reggeli ajánlat, a szállodákban pedig kiemelt jelentőségűvé vált a gazdag...
Nem csak a húsvéti tradíciók miatt érdemes a nyúlhússal való munkát a tavaszi szezonra koncentrálni. Télen a gyökérzöldségek markáns, földes íze egyszerűen nincs összhangban a nyúl zsenge, zamatos természetével. Áprilistól azonban megérkeznek a piacokra az olyan...
Idén mit hoz a nyuszi? – Húsvéti Aviko megoldások, inspirációk
A húsvéti időszak új, szezonális étlapot kíván! Ilyenkor természetesen a sonkához kapcsolódó ételekben gondolkodhatunk leginkább, de egyre elterjedtebb a bárányhús fogyasztása is. A főbb alapanyagok között megtalálható a tojás, az újhagyma, a torma és a káposzta is –...
Elegáns teríték, harmonikus virágdíszek, precíz forgatókönyv – csak néhány elengedhetetlen kellék egy tökéletes catering lebonyolításához. A legfontosabb azonban mégiscsak a menü! Az összeállításakor figyelembe kell venni az esemény jellegét, a vendégek létszámát...
Farsangi édességek étlapokra és rendezvényekre egyaránt
A hosszú és visszafogott böjt előtt a farsangi bálok időszaka az utolsó alkalom, hogy alapos téli dőzsölésekre, gourmet élvezetekre csábítsuk vendégeinket. Plusz Valentin-nap alkalmából is érdemes kreatív és szívhez szóló desszertekkel előrukkolni, hiszen mi sem vonzóbb...