Egy íz, amely magához ölel – Aviko comfort food megoldások

Hogy mi a comfort food és hogyan hat ránk, azt nemrég külön cikkben jártuk körbe. Ezek a kulturálisan meghatározott ételek általában a gyermekkorunk édes emlékeit idézik meg, magas szénhidrát-, cukor- vagy zsírtartalmuk miatt pedig olyan hormonokat szabadítanak fel a szervezetünkben, hogy az elfogyasztásuk után jobban érezzük magunkat. A sült krumpli, a sajtburger, a pizza, a fagylalt, a csokoládé és más édességek a világ minden táján comfort foodként ismertek, de érdekesség, hogy a legtöbb nemzeti konyhában megtalálható valamilyen formában a húsleves is, amely szintén békebeli hangulatot áraszt. Egy tányér forró leves elfogyasztása után valahogy úgy érezzük, hogy minden rendben van.

Mindenkinek van kedvenc comfort foodja, ezek az ételek pedig a lényükből fakadóan váltják ki azt a hatást, hogy sóvárogjunk utánuk és minél többet szeretnénk enni belőlük. Ezzel nincs is baj, hiszen a szervezetünk természetes módon vágyik arra a hatásra, amit ezek a finomságok okoznak. Ha egészséges mennyiséget fogyasztunk belőlük, kontroll alatt tartjuk a comfort food okozta csábítást, akkor bátran megengedhetünk magunknak néhány falatot. És hogy milyen a jó comfort food? Az Aviko kínálatában számos olyan magas minőségű termék található, amely könnyedén betöltheti ezt a szerepet az étkezésünkben és az éttermek étlapjain is.

A comfort food szerepe felértékelődött a járvány alatt: a könnyen fogyasztható fogások és a népszerű ízek a biztonság ismerős érzését hívták elő, miközben a megváltozott életstílusunkba is könnyebben beilleszthetőek voltak. Ez az igény idén nyáron is változatlan: ismét teljesen szabadon mozoghatunk, de a nyaralásaink alatt vagy egy hosszú munkanap végén nincs is jobb egy olyan ízletes fogásnál, ami pontosan azt nyújtja, amire vágyunk – vagy talán még többet.

Az Aviko zászlóshajó terméke a Super Crunch Premium termékcsalád. Az aranysárga, ropogós hasábburgonya magától értetődően valódi comfort food, a Super Crunch azonban fokozza az élményt, hiszen speciális, gluténmentes bevonatának köszönhetően a hagyományos sült krumplinál jóval tovább meleg és ropogós marad. Válaszd ki a kedvenc vágási méreted, és nyújts még többet a vendégeidnek!

Az étvágyfalatkák között is számos olyat találunk, amely a comfort food-rajongók kedvence lehet. Az olvadó sajt önmagában is ellenállhatatlan ízélmény (és látvány), az Aviko kínálatában pedig rengeteg különböző formában, ízesítéssel szerepelnek a sajtos falatkák. A zöldfűszeres krémsajttal töltött röszti táskák, a burgonyatáskák Gouda sajttal töltve, a mozzarella falatkák, a mozzarella sajtfalatok paradicsommal ropogós bundában, a jalapeño paprikás krémsajtgolyók, Philadelphia® panírozott krémsajtgolyók vagy a cheddar sajtfalatok csilipaprikával különböző ízlésvilágokat szolgálnak ki, akadnak köztük lágyabb és pikánsabb darabok is. A cheddar sajtfalatok csilipaprikával fekete bundában és a bundázott sajtfalatok habanero csilipaprikával pedig nemcsak az ellenállhatatlan ízükkel, hanem a különleges, színes megjelenésükkel is hódítanak.

A Mac’n Cheese – Sajtos makaróni falatok ropogós bundában többszörösen is comfort food, hiszen az alapját adó mac and cheese tipikus közönségkedvenc fogás Amerikában. Az Aviko kiszerelésében falatnyi méretben, ropogós köntösben kapható, ami ideális snack-ké teszi – ám mivel kellően laktató, néhány darab már egy ebédet is kitesz. Hasonlóan klasszikus comfort foodnak számítanak a hagymakarikák, amely panírozott és sörtésztás változatban is szerepel a kínálatban.

Szintén hagyományos comfort food a krumplipüré, hiszen a gyerekkorunk családi ebédjeit idézi. Az Aviko megoldásával sokkal gyorsabban és egyszerűbben kínálhatsz békebeli ízvilágú, krémes burgonyapürét. Forradalmi koncepciónk, a püré pohár pedig új fogást teremt a jól ismert klasszikusból: a változatos feltétekkel feldobott burgonyapüré kiadós egytálételt kínál a sietős hétköznapokon, miközben az egyre népszerűbbé váló bowl food-trendbe is illeszkedik.

Ez is tetszhet