Kávékülönlegességek és pár pillanat pihenés – Bemutatkozik a Shell Café

Az ország minden részén megtalálható a Shell benzinkút étteremláncolata, a Shell Café, amely számtalan fogyasztónak kínál gyors, friss és finom étkezési élményt, pihenési lehetőséget a hosszú utazások során. A benzinkutak melegétel-kínálatát bemutató cikksorozatunk második részében Urbin András Fast Food és Coffee kategóriamenedzsert kérdezzük, aki betekintést ad a cég működési filozófiájába és a slágertermékek kulisszatitkaiba.

Milyen ajánlatokkal csábítja vendégeit a Shell Café?

A kávéházi élményt kínáló Shell Café pontok folyamatosan bővülő választékkal várják az átutazóban lévő vásárlókat. Célunk, hogy mindenki megtalálja az ízléséhez legközelebb álló termékeket, akár útközben fogyasztana el néhány falatot gyorsan vagy éppen megállna és kényelmesen leülve pihenne meg egy csésze kávé mellett. Az édes-sós péksütemények széles választéka mellett szendvicseket, paninit, illetve hot dogot ajánlunk egy gyors falatozásra, vagy akár grillcsirkét egy családi vacsorára.

A kávéválasztékunk teljes megújításának köszönhetően a kávézás élményét is magasabb szintre emeltük. Két különböző kávékeverék közül is lehet választani, így a lágyabb, vagy éppen a markánsabb ízvilágot kedvelők is megtalálják az ízlésüknek leginkább megfelelő aromát. A Ristrettotól a Caffé Latté-ig minden elérhető állomásainkon, és természetesen laktózmentes és növényi alapú italokkal is kínáljuk termékeinket.

Aktuális promóciónkban a kávévásárlók azonnali nyereményként kávét vagy péksüteményt, ClubSmart pontokat, promóciós kóddal játszva heti, illetve havi nyereményeket, fődíjként pedig iSTYLE ajándékcsomagot vagy Costa Rica-i utazást nyerhetnek az arabica kávé paradicsomába.

Mi a slágertermék a kínálatukban?

Törzsvásárlóink visszajelzése alapján zászlóshajó termékként a kiváló minőségű kávéinkra tekintünk, amiért akár napi 2-3 alkalommal is visszatérnek kedvenc Shell Café-jukba. Tapasztalataink szerint mindkét ízvilág egyaránt népszerű, mindössze szűk 1%-kal előzi meg a lágyabb ízű, közepes pörkölésű, 90% Arabica és 10% Robusta kávékeverékből készülő Afrika íze (50,4%) fantázianevű kávé a sötét pörkölésű, karakteres, intenzív, fűszeres aromájú, étcsokoládé ízvilágú 80% Arabica és 20% Robusta kávékeverékből álló Dél-Amerika íze (49,6%) elnevezésű italokat. A kávétípus tekintetében az eszpresszó vezet, amelyet szorosan követ a cappuccino és a hosszú kávé, de egyre kedveltebbek a vásárlók körében az ízesített kávék és a hűvösebb időszakban a forrócsokoládé-különlegességek, míg nyáron várhatóan a jeges kávé lesz a sláger.  Az ételek közül pedig a hot dog választékunk és grillcsirkénk örvend nagy népszerűségnek.

Mióta működik a láncolat és jelenleg hány helyen vannak jelen az országban?

A Shell Café márkát 2021 augusztusában vezették be Európa több országában, köztük Magyarországon is. Az új brand a töltőállomások megváltozott szerepét tükrözi, vagyis azt, hogy ma már ezek nem pusztán tankolásra szolgáló, hanem különféle kiskereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó, a kényelem élményét kínáló helyek. A Shell Café jelenleg 131 helyen működik Magyarországon.

Hogyan reagálnak a megváltozott, felgyorsult fogyasztói szokásokra?

A gasztronómiai trendek folyamatosan változnak mind a táplálkozási szokások, mind a fogyasztói elvárások terén. Ezekkel a változásokkal párhuzamosan frissítjük választékunkat, hogy mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb terméket. Igyekszünk az egyre nagyobb számú, speciális étrendet követő vásárló igényeinek is megfelelni. A Shell választékában megjelentek többek között a Graham lisztből készült termékek és a vegán szendvicsek is. Shell Café kávéinkhoz és meleg italainkhoz pedig az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő laktózmentes, illetve növényi alapú italokat is ajánljuk.

Mindent megteszünk azért, hogy a rohanó világban gyorsan, minőségi terméket tudjunk biztosítani azoknak, akik nem tudnak időt tölteni kényelmesen kialakított kávézó sarkainkban, de igény szerint akár egy baráti vagy üzleti megbeszélésre is megfelelő környezetben tudjanak találkozni. Minden termékünk elérhető elviteles opcióban és helyben fogyasztásra is.

Miben rejlik a Shell Café világának a titka? Hogyan tudják meggyőzni a fogyasztókat, hogy Önöket válasszák?

A Shell-nél pontosan tudjuk, a kávé minőségén is múlik, hol állnak meg ügyfeleink útközben. Arra törekszünk, hogy vásárlóinknak kitűnően képzett munkatársaink minőségi kávékeverékekből készítsék el kedvenc meleg italukat. Az állomás méretétől és elhelyezkedésétől függően különböző kávéértékesítési formátumok állnak a vevők rendelkezésére – a frissen őrölt kávét karos kávéfőzőgéppel készítő teljes kiépítettségű kávézóktól kezdve a kávésarkokig, ahol a vásárlók elvitelre vásárolhatnak frissen készült kávét.

A Shell elkötelezett a fenntarthatóság, bolygónk védelme mellett. A Shell Café „Rainforest” tanúsítvánnyal rendelkezik, ami megerősíti, hogy a kávébabot a fenntarthatóság három fő pillérének – a társadalmi, gazdasági és környezeti szempontoknak – megfelelően szerezték be. A beszállítóktól és a termelőktől is szigorú kritériumok betartását várja el a Shell.

Hogyan zajlik az élet a Shell Caféban, milyen tapasztalataik vannak az elmúlt időszakból?

2021 augusztusa és 2022 márciusa között, azaz az indulás óta eltelt bő félévben már több mint másfél millióan kóstoltak meg a Shell Café italokat, amelyek elkészítéséhez több mint 12 000 kg kávét használtak munkatársaink. A koffeines frissítők nagyobb részét a reggeli órákban vásárolták a töltőállomások vendégei, akik a vásárlások több mint felében péksüteményt, hot dogot vagy szendvicset is választottak az ital mellé. Az eddigi tapasztalatok szerint szívesebben ülnek le egy rövid felfrissülésre a vásárlók a letisztult dizájnnal megálmodott, elegáns berendezésű Shell Cafékban, de egyre többen vannak azok is, akik elvitelre kérik a napindító vagy épp délutáni kávéjukat. A Shell arra számít, hogy a tavasz és a nyár érkezésével a töltőállomásokon kialakított igényes teraszok is vonzó találkozási pontként szolgálnak majd a vendégek számára.

Ez is tetszhet