Ébredj velünk! Reggeli trendek és ötletek az Aviko támogatásával

Az elmúlt évek egyik legegyértelműbb vendéglátóipari trendje a reggeli étkezés felértékelődése: egyre több, kifejezetten reggelizős hely nyílik a nagyvárosokban, a legtöbb vendéglőben van reggeli ajánlat, a szállodákban pedig kiemelt jelentőségűvé vált a gazdag, minden igényt kielégítő, ízletes reggeli. A karanténidőszak a reggelik kiszállítását is felértékelte, azóta ez a szolgáltatás is szinte kötelező elvárás a vendégek részéről. Ugyanígy elterjedtek az egésznapos reggelik is, elmosva a határokat az étkezések között: ma már nem csak bruncholási lehetőséget keresnek a vendégek, hanem arra számítanak, hogy a nap bármely szakában elérhetőek a hagyományosan a reggeli órában fogyasztott fogások.

A legújabb felmérések szerint az édes pékáruk számítanak a legnépszerűbb ajánlatnak, de számos más megoldást is gyakran keresnek a vendégek. Lássuk, melyek ezek!

Húsmentes reggelik

A több vegetáriánus ételt fogyasztók közel 51%-a azért dönt így, hogy egészségesebben táplálkozzon. Vegyél fel olyan reggeli fogásokat az étlapodra, amelyek kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint húsos változataik! Egy tofus szendvics, tökös-kecskesajtos táska vagy grillezett ananászos palacsinta izgalmas és tápláló alternatíva azok számára is, akik egyébként szívesen fogyasztanak húst.

Az Aviko kínálatában számos olyan termék található, amely kiválóan illik a reggeli ajánlatodba, és természetesen húsmentes: a röszti falatkák, röszti tallérok és röszti háromszögek ideális kiegészítői egy angol reggelinek, de zöldségekkel kombinálva is sokszínű, laktató fogásnak számítanak.

Videóinkban gyors és látványos reggeli és brunch megoldásokat mutatunk – szerezz belőlük további inspirációt!

Különleges gabonák bowl foodként

A gabonatálak tetejére tükörtojást, buggyantott vagy lágytojást tehetsz, hogy a reggeli vonzóbbá váljon. Íme néhány ötlet a kezdéshez! Az amaránt bár technikailag nem gabona, hanem álgabona, az ősi azték étrendben is alapélelmiszer volt és egyre népszerűbb. Készíthetsz thai bazsalikomos tálat rizzsel és felkockázott grillezett csirkemellel, vagy fedezd fel a vadrizst! Ebben az egyre divatosabbá váló gabonában szintén rengeteg a lehetőség.

Kekszek, sütik, tészták

Tálalj többet a klasszikus zsemlénél, használj különböző kekszeket és tésztákat, hogy bekapcsolódj az aktuális étkezési trendekbe! Egy teljes kiőrlésű gabonában gazdag mini pizza kellemes meglepetést okozhat a reggeli kínálatban, de ennél kreatívabban is formázhatjuk a tésztánkat: készíthetünk belőle ehető tálat, amelybe buggyantott tojást, spenótot, paradicsomot és sonkát teszünk. Ugyanennek a „dekonstruált” változatában a kekszet falatnyi darabokra törjük, majd különböző fehérjékkel, zöldségekkel, szószokkal és egyebekkel szórjuk meg.

Sós és édes

Egy csipetnyi sós íz azonnal feldobja az édes süteményeket! A bacon-nel például nem lőhetsz mellé – a bacon-ös muffinok igazi ínyencségek. A sós pelyhek szintén borzongatóan finommá teszik a süteményeket: a sós karamell, sós csokoládé, sós fahéjas narancs készen áll a reggelik megfűszerezésére.

Az Aviko kínálatából válogatva kiváló reggeli készülhet a churrosból, amely sós és édes ízesítéssel, csokiszósszal, lekvárral és fahéjjal kávé mellé is remek választás. A kalandosabb fogásokat keresők pedig támaszkodhatnak az édesburgonyára, amelyből szintén készülhetnek sós és édes sütemények amellett, hogy önmagában, szeletelt zöldségekkel, szószokkal és mártogatósokkal is egyedi ajánlat a reggelizőasztalokon.

Zöldségek reggelire

A saláták egyre több reggeli menüben kapnak helyet. Egy joghurtos zöldségsaláta buggyantott tojással, egy skót tojássaláta vagy egy currys, kelkáposztás, csirkés quinoasaláta édes péksüteményekkel egészségesen és finoman indítják a napot.

Ez is tetszhet