A húsvéti időszak új, szezonális étlapot kíván! Ilyenkor természetesen a sonkához kapcsolódó ételekben gondolkodhatunk leginkább, de egyre elterjedtebb a bárányhús fogyasztása is. A főbb alapanyagok között megtalálható a tojás, az újhagyma, a torma és a káposzta is – ezen hozzávalókból pedig igencsak megnyerő összeállításokkal kedveskedhetünk vendégeinknek. A desszertek terén valamivel nehezebb a helyzet, ugyanis kifejezetten húsvéti desszertünk nincs, kivéve talán a fonott kalácsot és a nagymama házi aprósüteményeit.
Tavasszal természetes, hogy fókuszba kerülnek a friss zöldségek, zöldfűszerek is – mi más lehetne a húsvéti büféasztalok kedvence, mint az Aviko ementáli sajtos-spenótos gratin? A fűszeres ementáli sajt és karakteres spenót ízvilágát tökéletesen kiegészíti a krémes burgonyagratin alap. Magas minőségű összetevőinek és 30%-os spenót tartalmának köszönhetően megfelelő választás a vegetáriánus vendégek számára is. Mivel minőségét akár 18 hónapig is megőrzi, ideális választás kisebb forgalmat generáló vendéglátóegységek számára is. Az elkészítése nem igényel szakértelmet, kombi sütő-párolóban 200°C-on 15-18 perc alatt, sütőben 220°C-on 20-25 perc alatt elkészül, tehát tökéletes megoldás a zsúfolt húsvéti időszakban.
A burgonyagratin köré tavaszi tányért is komponálhatunk – érdemes egy húsfélét és egy savas-salátás közeget választani kiegészítésnek. Húsból ilyenkor a legnemesebb választás a nyúlgerinc, amelyet elég éppen csak egy kicsi vajjal addig sütni, amíg eléri a medium, medium to well állagot – legyen szaftos, de alakuljon ki egy szerkezet is! Autentikusan a nyúl mellé karalábéból, tavaszi új répákból készíthetünk salátát citrusos vinegrettel, tárkonnyal. Az autentikus bárány és nyúl mellett jó választásnak bizonyulhatnak a fehér húsú halak, de akár a grillezett kecskesajt is.
Remekül kiegészíti a gratint a karalábé is, az extra ízről pedig a tavasz sztárja, a medvehagyma gondoskodhat. Ötletes kiegészítő lehet továbbá egy kellemes savú, sok zöldfűszerrel ízesített reteksaláta, amihez passzol a grillezett salátaszív is.
Ha szeretnél olyan ínycsiklandó különlegességeket, amelyek üdítő változatosságot csempésznek a húsvéti kínálatodba, és egyben túlmutatnak a megszokott ajánlatokon, az Aviko étvágyfalatkáira most is számíthatsz. Az aktuális trendeknek megfelelő, könnyen fogyasztható és ízletes falatkák bármelyik étterem kínálatba könnyedén és egyszerűen beépíthetőek. Ahogy a legtöbb Aviko termék, az étvágyfalatkák is egy lépésben, pár perc alatt elkészíthetők.
Az amerikai klasszikus Mac’n Cheese újragondolt verziója a sajtos makaróni falatok, a tészta és sajt szerelmeseinek kedvence. A roppanós külső krémes sajtszószt és makaróni tészta kombinációját rejti magában. A falatka kiváló köret a húsvéti ízkavalkádban, de ideális választás friss tavaszi saláták kiegészítőjének is.
A sonka – tojás – kalács trilógia tökéletes kiegészítője lehet az ínyenc vendégek számára a sajtfalatok habanero csilipaprikával. A lágyan olvadó sajthoz pikáns, vörös, roppanós bunda társul, a habanero csilipaprika pedig kiemeli a fő ízjegyeket. Kínálhatunk hozzá könnyedebb, kevésbé testes vörösborokat, például a kékfrankost, de kiváló magasabb tannintartalommal bíró vörösborokkal is.