Catering asztalok jolly jokere: a burgonyagratin

Elegáns teríték, harmonikus virágdíszek, precíz forgatókönyv – csak néhány elengedhetetlen kellék egy tökéletes catering lebonyolításához. A legfontosabb azonban mégiscsak a menü! Az összeállításakor figyelembe kell venni az esemény jellegét, a vendégek létszámát, életkorát, esetleg vallását, speciális diétáját vagy ételérzékenységét. Ehhez kell majd igazítani az ültetést, a terítést, a dekorációt, sőt, az étkezés módja is ettől függ. A legpraktikusabb az ismerős ízeket és a különlegességeket keverő választék – az ünnepségeken, rendezvényeken a vendégek szívesen próbálnak ki újdonságokat, ínyencségeket, egy-egy exkluzív fogást vagy új ízt. A burgonyagratin megtestesíti mindezt, ráadásul rendkívül sokoldalúan felhasználható. Ismerd meg a tulajdonságait  cikkünkből és készülj fel az idei rendezvényszezonra!

Az Aviko burgonyagratint kínálhatod önmagában, falatkaként (például füstölt lazaccsíkokkal díszítve) vagy húsételek köreteként (jó ötlet például a sertésszűz rose vargánya raguval, grillezett kakukkfüves cukkinivel). Kínálatunkban „ömlesztett” termékek is találhatóak, amelyek a gasztronorm rendszerhez igazodnak. Sütés közben a tallérok összeolvadnak és egységet alkotnak, így a végeredmény egy könnyű, egyenletes textúrájú köret lesz. Sőt, nem csupán köret! A GN gratin-ből önmagában is laktató, ízletes fogás készülhet, vegetáriánusok számára is ideális.

Az Aviko burgonyagratin-ek minőségi összetevőkből készülnek: szeletelt burgonyából és tejszínből állnak, amelyek gazdag ízvilágot és krémes állagot kölcsönöznek a fogásnak. A gratin tehát tulajdonképpen egy tejszínes rakott burgonya, amit házilag túlságosan időigényes és aprólékos munka lenne elkészíteni. Attól függően, hogy milyen fűszerekkel (zöldfűszerek, borssajtokkal (ementáli, gorgonzola, parmezán, reblochon) vagy egyéb hozzávalókkal (bacon, spárga, gomba, brokkoli, spenót) készül a burgonyagratin, az íze más és más lesz – a változatosság és az újdonság varázsa azonban mindig garantált. Kínálatunkban több, mint tízféle fagyasztott és hűtött gratin található, a változatos ízesítések és variációk pedig minden igényt kielégítenek. Akármelyik ízt is választod, a gratin garantáltan kiemel a versenytársak közül a catering asztaloknál, miközben gyors, egyszerű és nagyon hatásos megoldást kínál.

A termék elkészítése is rendkívül praktikus: nem igényel szakértelmet vagy képzett személyzetet, mindössze 20-25 percet vesz igénybe sütőben, illetve 15-18 percet kombi sütő-párolóban, mégis magas minőségű, elegáns, ízletes fogás a végeredmény. A gratin darabonként értékesíthető, így az elvárt profitot is könnyen biztosítja, illetve pontosan annyit készíthetsz belőle, amennyire szükség van, így a pazarlást is elkerülheted. Mivel a kisütött gratin egy órán át tökéletesen megtartja a formáját és sokáig meleg marad, a catering mellett büféétkeztetésre, házhozszállításra is kiválóan alkalmas. Azaz abban az esetben is ideális megoldás, ha nem azonnal fogyasztják el a vendégek – ezért számít igazi jolly jokernek a vendéglátóiparban.

Ez is tetszhet