Robbanj be 2022-be! – Kreatív catering megoldások az újévre

Akár egy kis, visszafogott esemény, akár egy nagyszabású vállalati rendezvény cateringjét tervezed, az egyedi kínálat elengedhetetlen. Bár az étkeztetés csak egy kis része az eseményeknek, mégis ez az, amire az emberek a leginkább emlékezni fognak – akkor is, ha jól és akkor is, ha rosszul sikerült… Az alábbi kreatív catering ötletek bármelyike emlékezetessé teszi az eseményt: némelyik akár marketingeszközként is működhet, ami szájhagyomány útján vagy az ajánlatodban referenciaként viheti tovább a híred.

A konkrét ötletek előtt néhány általános szempont, amit érdemes szem előtt tartani a döntéshozatal során. Vedd figyelembe az évszakot! Gyakran a legjobb, ha a menüt az évszaknak megfelelő ételek és ízek köré építed. Ez nem azt jelenti, hogy ősszel mindennek sütőtökösnek kell lennie, de azt igen, hogy amikor csak lehet, a szezonális termékeket kell szerepeltetni. Ez segít a költségek alacsonyan tartásában is. Gondoskodj róla, hogy az esetleges ételallergiákat, a tejtermék- és gluténérzékenységet, valamint a vegán vendégek igényeit is figyelembe veszi a menüd. Válassz olyan ételeket, amelyek illenek egymáshoz és az eseményhez is. Ha egy konferenciát látsz vendégül, amely ülések és workshopok sorozatából áll rövid szünetekkel, akkor nem hagyományos, ültetett vacsorára lesz szükség. Ha a rendezvényen alkoholt is felszolgálnak, mindenképpen gondoskodj széles alkoholmentes italválasztékról is – ebbe is vihetsz egyéniséget!

A catering menüötleteknek nem kell megállnia az unalmas felvágott tálaknál. Íme, néhány ötlet, amely biztosan a város beszédtémájává teszi a rendezvényedet!

Kávébár

Ne csak az ebédet tervezd meg! Felejtsd el a langyos kávét minitejszínnel és cukorral a sarokban lévő asztalon. Hozz ki többet a kávészünetekből! Kínálj különféle lehetőségeket, például cold brewt, nitrót és/vagy többféle növényi tejet. Ha szükséges, lépj kapcsolatba egy közeli kávézóval és kérj segítséget az ajánlatban, kiszolgálásban. Ez egy olyan partnerség, amely mindkét félnek előnyös lehet.

Food truckok

A food truckok bérlése nem éppen új trend, de az emberek nem tudnak betelni vele. Keress meg néhányat a régió legnépszerűbb és legkreatívabb ételkamionjai közül, köztük olyat is, ami különleges kínálattal bír. Ha csak egy food truck lehet a rendezvényen, fontold meg, hogy desszertek is szerepeljenek a kínálatban. A világ legnagyszerűbb ételkamionjai közül többen édességeket szolgálnak fel. Ülj fel erre a trendre! Az Aviko kínálatából számos termék kiválóan alkalmas food truck-ok számára is, például az étvágyfalatkák, az édesburgonya vagy a churros.

Popcorn bár

Az éjféli nassoláshoz egy esküvői fogadáson vagy egy kisebb léptékű rendezvényen, például egy moziesten vagy iskolai bálon állíts fel egy popcorn bárt! Az emberek szeretik személyre szabni az ételüket. Biztosítsd édes és sós feltétek széles választékát, és vendégeid napokig ezt emlegetik majd. Készülj olívaolajjal, karamellel, csokoládéval, cukorkákkal, paprikapehellyel, bármivel, amit csak el tudsz képzelni, hogy popcornhoz add.

Legyen „hazai”!

A helybéli ételek fogyasztása nem csak egyre növekvő trend, de remek módja annak is, hogy támogasd a helyi kereskedőket és zöldebbé tedd az eseményed. Próbálj meg olyan ételeket felvenni az étlapodra, amelyek helyi alapanyagokból készülnek! Látogass el termelői piacokra, hogy megnézd, mi a friss és szezonális, és ebből kiindulva alakítsd ki a menüötleteid.

Tapas

A legtöbb rendezvényen a résztvevők inkább a kis falatokból álló ételeket részesítik előnyben, mint a nagy, leülős fogásokat. A tapasok a szendvicsek szórakoztató, vegyes alternatíváját jelentik, és mind az ebéd-, mind a vacsorafunkciókat kiszolgálhatják. Ráadásul a tapasokat a szezonális alapanyagokhoz és borpárosításokhoz igazíthatod. A tapas költséghatékony változatosságot biztosít a menüdhöz – erről az étkezési formáról és a benne rejlő Aviko lehetőségekről itt írtunk korábban.

Kézműves fánkfal

A kézműves fánkok manapság mindenhol jelen vannak, és az emberek nem tudnak betelni velük. Hozz létre egy fánkfalat! Díszíts ki egy lyuktáblát és akaszd rá a fánkokat. Az emberek nem csak egy nagyszerű reggelit kapnak, amely sokkal kreatívabb, mint a hagyományos kontinentális reggeli, hanem egy látványos statement-darabot is. A fánkfal olyan vizuális attrakció, amely valószínűleg sok Instagram-posztban fog visszaköszönni. Emellett nagyszerű márkaépítési lehetőséget is biztosít az eseményed számára. Akár egy helyi pékséggel is szövetkezhetsz, hogy olyan fánkokat tervezzen, amelyek a márkához és az esemény témájához illeszkednek.

Smoothie Bowl bár

A smoothie tálak bevetése egy másik módja annak, hogy a catering árait alacsonyan tartsd. Ha kora reggeli eseményt tartasz, egy smoothie tál könnyebben át tudja lendíteni a résztvevőket a korai órákon, mint a kávé vagy a péksütemény! A smoothie tálak jellemzően friss gyümölcsökből, magvakból, zabból, joghurtból, chia-ból és természetes édesítőszerekből, például mézből, esetleg juharszirupból állnak. Ezekből az összetevőkből könnyen alkothatsz saját, egyedi összeállításokat. Csak egy turmixgépre van szükséged, és máris készen vagy. Szintén a bowl food-trendet lovagolja meg az Aviko találmánya, a Püré Pohár: az Aviko burgonyapürét a világ legkedveltebb ízvilágaival egyesítheted, a pillanatok alatt elkészíthető különlegességet pedig a nap bármely szakában felszolgálhatod.

Taco állomás

A taco finom eszköze annak, hogy vendégeid megélhessék a saját kreativitásukat. Csak a tésztát és a töltelékeket kell biztosítanod, a többi már rajtuk múlik. A tacókba vegetáriánus húsalternatívákat és zöldségek széles választékát is beletehetjük. Egyszerű módja annak, hogy a különböző diétás igényeket is figyelembe vegyük, és lefedjük az ebédet vagy a vacsorát. Különben is, ki ne szeretné a tacót?

Kézműves sörös jégkása

Mindössze egy margarita- vagy jégkásagépre és egy helyi kézműves sörfőzőre van szükséged, aki a partnered lesz. Ezek a fagyos finomságok tökéletesek a nyári rendezvényekre, szórakoztató és izgalmas csavart adnak a hagyományos alkoholos italoknak. A legjobb eredmény érdekében kezdd el korán a tervezést. Dolgozz együtt a sörfőzővel, hogy megtaláljátok a legjobb ízkeveréket, és még egy egyedi nevet is találjatok ki a főzetnek, hogy épüljön a márkátok!

Ez is tetszhet