A burgonyapüré új élete: Aviko Püré Pohár koncepció

Hallottál már a bowl food-ról? Ez a trend néhány éve került a köztudatba, a népszerűsége pedig folyamatosan nő a vendéglátóiparban és a vendégek körében egyaránt. A bowl food röviden egészséges ételek különféle kombinációja egy tálba foglalva. Ha még nem is ettél ilyet, az Instagramon már biztosan találkoztál vele, hiszen rengeteg kép található a #bowl, #pokébowl hashtag alatt. Többféle változata terjed: Poké Bowl, Acai Bowl, Buddha Bowl vagy Smoothie Bowl, amelyeket a világ különböző kultúrái inspiráltak.

Az bowl mára olyan fogások gyűjtőneve lett, amelyeket a folyton mozgásban lévő, elfoglalt, mégis igényes és egészségtudatos emberek fogyasztanak szívesen – tehát tápláló, változatos, gyorsan elkészíthető és könnyen elfogyasztható ételek. Az elmúlt években itthon is nyíltak bowl éttermek, illetve számos vendéglő építette be a kínálatába valamelyik változatot.

Közös pontja a bowl foodoknak a nevükben is szereplő tál. A félig-meddig folyékony bowl foodokat valóban érdemes egy mélyebb edényből elfogyasztani, ráadásul az elviteles dobozokhoz hasonlóan jól körbeöleli, összetartja az ételeket. Nem véletlen, hogy a bowl foodok elviteles megoldásként is népszerűek!

Az Aviko ebből a trendből inspirálódott, amikor megalkotta egyedi Mash Bowl, azaz Püré Pohár koncepcióját az ételkiszállítást, elvitelt és a mozgalmas mindennapokat szem előtt tartva. Az ötlet alapját a népszerű és páratlanul praktikus burgonyapüré adja: a könnyen adagolható fagyasztott terméket (1 darab kb. 16 g) mindössze meg kell melegíteni, és máris krémes, ízletes fogás válik belőle. Ezután nincs más dolgod, mint néhány karakteres összetevőt, fűszert keverni a pürébe, edényekbe adagolni, és máris kész a püré pohár! A burgonyapüré kiválóan szállítható, hiszen hosszan megőrzi a frissességét, a rengeteg választható feltétnek köszönhetően pedig a különböző variációk száma végtelen – ráadásul mindegyik pohár pár perc alatt elkészíthető, ami szintén nagy előny a minél gyorsabb rendelési időt preferáló vendégek szemében. A tálaláshoz 350 ml-es papír leveses pohár használatát javasoljuk fedővel – szívesen biztosítunk hozzá induló készletet!

Az alábbiakban a nemzetközi konyha ízeit felsorakoztató recepteket mutatunk inspiráció gyanánt, de megalkothatod a saját, egyedi püré poharadat is, amelyben testre szabhatod az ízvariációkat és egyedi ízélményt nyújthatsz vendégeidnek. Ez a modell a street food világába is tökéletesen beleillik, akár egy street foodos étterem teljes kínálata állhat püré poharakból. Érdemes tenned velük egy próbát!

Olasz püré pohár: Aviko burgonyapüré szárított paradicsommal keverve, olívabogyó, bazsalikom és parmezán sajt

Mexikói püré pohár: Aviko burgonyapüré vörösbabbal keverve, jalapeno paprika és cheddar sajt

Spanyol püré pohár: Aviko burgonyapüré pirospaprikával összekeverve, fokhagyma, spenót, garnélarák, dió

Ázsiai püré pohár: Aviko burgonyapüré Teriyaki csirkével, szójacsíra, kesudió és koriander

Szicíliai püré pohár: Aviko burgonyapüré pancettával keverve, szárított paradicsom, fenyőmag, padlizsán, rukkola

Francia püré pohár: Aviko burgonyapüré sütőtökkel, kecskesajttal, tökmaggal és kakukkfűvel fűszerezve

Ha érdekel az Aviko Püré Pohár koncepciója és kipróbálnád a recepteket, keresd értékesítő kollégáinkat, akik segítenek megtervezni a kínálatod és megbeszélés alapján szívesen küldenek induló készletet a papírpoharakból is!

Ez is tetszhet