5 érv a burgonyagratin mellett – 5 alkalom, amikor használhatod!

Az Aviko burgonyagratin termékcsaládja különleges, változatos és praktikus lehetőségeket nyújt az ünnepi időszakban és a mindennapokban egyaránt. Az alábbiakban 5 olyan helyzetet mutatunk, amelyben tökéletes megoldás a gratin.

Az Aviko burgonyagratin-jai segítségével olyan különleges elemekkel gazdagíthatod az étlapod, amelyek meglepően könnyen és gyorsan (sütőben 20 perc alatt) elkészíthetőek, nem igényelnek szakképzett személyzetet és még költséghatékonyak is, hiszen pont annyit süthetsz meg egyszerre, amennyire szükség van, elkerülve a pazarlást. A sokszínű gratin-ek számtalan izgalmas fogás megalkotására inspirálhatnak, biztonságosan kezelhetőek, ráadásul nem csak egyszerűbben elkészíthetőek, mint a házi változatok, de tartósabbak is: nem esnek össze akkor sem, ha nem fogyasztják el őket azonnal. Lássuk, hogyan érdemes felvenned őket a kínálatodba!

  1. Önmagában

Egy látványos tál, tele apró gratin-nel – a mini gratinek nagyon praktikus fogásai lehetnek közelgő karácsonyi rendezvényeknek, mivel 35 g-os falatokról van szó, amiket látványosan tálalhatunk. A zöldfűszeres mini gratin-ek petrezselyem, metélőhagyma és turbolya hozzáadásával készülnek.  Igazán elegáns falatokat alkothatunk, ha a mini gratin-ekre füstölt lazaccsíkokat pakolunk – máris kész az este legemlékezetesebb előétele!  

  1. Húsételek köreteként

Attól függően, hogy milyen fűszerekkel, sajtokkal (ementáli, parmezán, mozzarella) vagy egyéb hozzávalókkal (bacon, spárga, gomba, brokkoli, spenót) készül a burgonyagratin, az íz más és más lesz – így pedig különböző fogások mellé illeszthetjük őket. Az Aviko kínálatában találunk olaszos, édesburgonyás vagy akár tartiflette-et is – a semlegesebb ízek kedvelőinek pedig a legnépszerűbb változatot, a sajtos-tejszínest ajánljuk. Az önmagában is laktató, látványos megjelenésű körettel bármilyen fogást izgalmasabbá változtathatsz!

  1. Egybesütve

Az Aviko kínálatában „ömlesztett” termékek is találhatóak, amelyek a gasztronorm rendszerhez igazodnak. Egy csomag termék egy feles GN edényhez optimális. Kialakításának köszönhetően nagyon könnyű vele dolgozni. Sütés közben a tallérok összeolvadnak és egységet alkotnak, így a végeredmény egy könnyű, egyenletes textúrájú köret lesz. A fagyasztott termék sajtos változatban kapható. A sajtos gratin esetében előny, hogy fűszerekkel és zöldségekkel tetszés szerint tovább ízesíthető. Az édesburgonyás pedig önmagában is főnyeremény, hiszen egyesíti az édesburgonya egyedi és különleges ízét a gratin könnyed, krémes állagával. Ne gondoljuk azonban, hogy a GN gratin-ek pusztán köretek! Önmagukban is laktató, ízletes fogást biztosítanak, vegetáriánusok számára is ideálisak.

  1. Büféétkezéshez, cateringhez

Remélhetőleg idén lesz lehetőségünk személyesen karácsonyi, szilveszteri összejöveteleket, céges, családi és baráti vacsorákat tartani, amelyekhez a megfelelő ünnepi kínálat dukál. Ilyenkor a vendégek szívesen kóstolnak meg újdonságokat, a hétköznapitól eltérő különlegességeket – mi lehet jobb választás a gratin-nál? Ráadásul mint említettük, az Aviko burgonyagratin sokáig friss és meleg marad, megtartja a formáját, így büféétkeztetés és catering esetén is bátran ajánljuk.

  1. Házhozszállítás

Ha a járványhelyzet nem engedi a személyes ünneplést, idén is a négy fal közé szorulnak a vendégeink – viszont az elvitel, kiszállítás és a burgonygratin ilyenkor is rendelkezésünkre áll! A gratin remekül tűri a szállítást, így dobozba kényszerülve sem kell lemondanunk erről az elegáns és finom megoldásról. Akár egy egyszerű papírtasak vagy papírpohár is megteszi csomagolásnak, a gratin frissen fog megérkezni a vendégeinkhez.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!