Készüljünk az év végére! Aviko burgonyagratin-ek az ünnepi hangulatért

Francia elegancia, tökéletes ízélmény, könnyű elkészítés, ideális fogás cateringhez – ezt nyújtja az Aviko burgonyagratin termékcsaládja, amely különleges, változatos és praktikus lehetőségeket nyújt az ünnepi időszakban is. Készülj fel idejében a karácsonyi, szilveszteri szezonra az ötleteinkkel!

Az Aviko burgonyagratin-ek minőségi összetevőkből készülnek: szeletelt burgonyából és tejszínből állnak, amik gazdag ízvilágot és krémes állagot kölcsönöznek a fogásnak. A gratin tulajdonképpen egy tejszínes rakott burgonya, amit azonban házilag túlságosan időigényes és aprólékos munka elkészíteni. Az Aviko burgonyagratinjait viszont egy lépésben készre sütheted sütőben vagy kombi sütő-párolóban 20-25, illetve 15-18 perc alatt: magas minőségű, elegáns és ízletes fogást készíthetsz szakképzett személyzet bevonása nélkül. Fordítsd a felszabadult időt a többi elem elkészítésére!

A gratinírozás mint konyhatechnológiai eljárás során a nyers vagy félig nyers alapanyagokat összesütjük, miközben a tetejükön kialakul egy piros, ropogós réteg, ami igazán attraktívvá teszi az ételt. Attól függően, hogy milyen fűszerekkel (zöldfűszerek, bors), sajtokkal (ementáli, gorgonzola, parmezán) vagy egyéb hozzávalókkal (bacon, spárga, gomba, brokkoli, spenót) készül a burgonyagratin, az íz más és más lesz – a változatosság és az újdonság varázsa azonban mindig garantált. Kínálatunkban több, mint tízféle fagyasztott és hűtött gratin található, a változatos ízesítések, a mini változatok és a GN-re optimalizált variációk pedig minden igényt kielégítenek. A termékek kiszerelése rendkívül megkönnyíti a költségkalkulációt is, hiszen darabonként értékesíthetőek, ráadásul a vágyott profitot is könnyen biztosítják. Ebből a tulajdonságából kifolyólag a gratin-ből pontosan annyit készíthetsz, amennyire szükség van, elkerülheted a pazarlást.

Mivel a kisütött gratin egy órán át tökéletesen megtartja a formáját és sokáig meleg is marad, büféétkeztetésre, házhozszállításra és cateringre is kiválóan alkalmas. Így idén karácsonykor, újévkor attól függetlenül is érdemes beépítened a menübe, hogy a céges, családi és baráti összejöveteleket az éttermedben vagy megszokottnál zártabb körben, esetleg otthon rendezik meg. A gratin-ek nagy előnye, hogy jól illenek az olyan alkalmi húsok mellé, mint a vadak vagy a marha, de a jellegzetesen karácsonyias ízekkel, mint a csonthéjasok vagy az aszalt gyümölcsök is jól kombinálhatók – tehát mind köretként, mint vegetáriánus fogások alapjaként megállják a helyüket! A laktató, kellemesen nagy méretű darabok akár önállóan, előételként vagy egy fő fogás központi elemeként is jól használhatók némi díszítés után.

A céges ünnepségeken a vendégek jellemzően szívesen próbálnak ki újdonságokat, ínyencségeket, egy-egy exkluzív fogást vagy új ízt, a gratin pedig mindezt megtestesíti. Az Aviko széles választékából könnyen választhatsz univerzálisabb darabot (például az olaszos vagy a zöldfűszeres mini gratint) és hangsúlyosabb ízvilágút is, amely a köret szerepén túlnőve vonja magára a figyelmet (például az édesburgonyás gratin, a gombás burgonyagratin, illetve a szalonnával ízesített Tartiflette). Ha biztosra szeretnél menni, a két legnépszerűbb darabot, a sajtost és a brokkolist ajánljuk. De akármelyik ízt választod is, a gratin garantáltan kiemel a versenytársak közül, miközben gyors, egyszerű és nagyon hatásos megoldást kínál az ünnepi csúcsidőszakban. Ne késlekedj tehát – töltsd fel időben a készleteket, tervezd meg a menüt, és gyűjtsd be a megkereséseket decemberre!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!