Velünk jól indul a reggel! – Reggeli Aviko megoldások és inspirációk

Az Aviko reggeli tippjei segítenek, hogy fellendíthesd az éttermed forgalmát, és olyan fogásokkal kápráztasd el vendégeidet, amelyek egyedi színt visznek a menüsorodba. Egy jól megtervezett reggeli ajánlattal új célcsoportokat is megszólíthatsz, így új bevételi forrásokat teremthetsz magadnak!

A fogyasztói szokások átalakulásával a gazdag reggelik is nagyobb hangsúlyt kaptak – az étteremben a reggelizés is élménnyé, programmá vált. Egyre népszerűbb a délelőtti brunch, de a korareggeli órákban is sok vendég választ valami táplálóbbat egy gyors otthoni kávénál vagy müzlinél. Családi és baráti találkozók, üzleti megbeszélések zajlanak közös, reggelizőhelyen elfogyasztott reggeli mellett, ezért korántsem mindegy, milyen menüvel várod az első ügyfeleidet! Az alábbi ötleteket akár elvitelre és kiszállításra is kínálhatod a nap első felében, így otthon, a parkban vagy a munkahelyen is elfogyaszthatóak – de természetesen, amíg a járványügyi korlátozások engedik, a teraszokon és a benti reggelizőasztaloknál is vendégül láthatjuk a gazdag reggelik szerelmeseit!

Az Aviko reggelik egyik sarokkövének a röszti tallérok számítanak. Használd fel őket rösztis melegszendvics alapjaként! Készíts mártást 0,5 kg paradicsomkonzerv, 0,07 kg fokhagyma és 0,1 kg aszalt szilva összefőzésével, majd turmixold össze sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval! Süsd majdnem készre a rösztit a csomagoláson szereplő módon. Rakd egymásra a rösztit, egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd egy újabb rösztit, sonkát és sajtot. A sütést 175°C-on 8-9 perc alatt véglegesítsd, és tálald a mártással!

A röszti háromszögekből pesztós crostinit készíthetsz. Ehhez a rösztit süsd sütőben 200°C-on 20 percig, majd kend meg vékonyan erdei fűszernövényes pesztóval. Vágj apró kockákra 350 g paradicsomot, 200 g hagymát és 120 g friss avokádót, keverd össze 25 g vízitormával, 20 g pisztáciával és 50 ml olívaolajjal, majd halmozd a háromszögekre!

A termékcsalád harmadik eleme, a röszti falatka az angolos reggeli remek kiegészítője lehet. Süss ki bacon szeleteket, tükörtojást, melegíts paradicsomos babot egy serpenyőben pár csepp tabasco szósszal, készítsd el a röszti falatkákat a csomagoláson található módon, majd helyezd egymás mellé az összetevőket egy ízléses kompozícióban néhány koktélparadicsom kíséretében!

Ha igazán különleges reggelivel lepnéd meg a vendégeidet, kínáld őket ropogós, paszternákos-csicsókás mini gratinből készült falatkákkal! Ehhez készíts el a paszternákos-csicsókás mini gratineket a csomagoláson szereplő módon, de 3-4 perccel a sütési idő vége előtt csorgass egy kevés citromszirupot a tetejükre, majd süsd őket aranybarnára. A tálaláshoz használj apró tálakat, a gratineket díszítsd friss fűszernövényekkel, sózd és borsozd, végül csepegtess rájuk néhány csepp olívaolajat.

Természetesen az édesszájúakról sem feledkezhetünk meg: őket kínáld churrosszal! A fahéjas cukorral megszórt spanyol fánk tökéletes kísérő a reggeli kávé mellé, lekvárral vagy csokoládészósszal kínálva pedig egy komplett fogást is kitesz.

Még több reggeli inspirációra vágysz? Nézd meg a reggelizős YouTube-videóinkat, ahol további izgalmas variációkat találsz!

 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!