Idén nyáron két nagy sportesemény is lázban tartja a rajongókat. A járványhelyzet enyhülésével egy évvel később tartották meg a labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát is – a rendezvények pedig ha lehet, a megszokottnál is lelkesebbé teszik a világot, hiszen hosszú csend után telhetnek meg ismét a szurkolói zónák, a teraszok vagy akár a kocsmák belső terei is.
A közvetítések ismét összehozhatják a baráti társaságokat, így ha nálad is van sportközvetítés, érdemes erre optimalizálnod az étel- és italkínálatod. De természetesen ettől függetlenül is visszatért a teraszok népszerűsége, hétköznap és hétvégén is a régi fényükben ragyoghatnak. A menüajánlatok, időszakos akciók, csoportos kedvezmények mellett nagy sikere lehet a társaságok számára összeállított csipegetős tálaknak is. Az Aviko étvágyfalatkái sokszínű, ízletes lehetőségeket nyújtanak, ráadásul a pikáns, fűszeres darabok sörkorcsolyaként is kiválóak – remekül kiegészítik egymást a hideg sörrel. Cikksorozatunk második részében három izgalmas opciót kínálunk, amelyek akár önmagukban, akár egymással vagy más alapanyagokkal kombinálva is megállják a helyüket.
A cheddar sajtfalatok jalapeno paprikával fekete bundában különlegessége a fekete bundája. Ezzel látványosan kiemelkedik a snackek közül, de természetesen az íze is emlékezetes: az enyhén pikáns ízvilág lágyan olvadó cheddar sajtból és jalapeno paprikadarabokból áll össze, mindezt pedig különleges, fekete tempura bevonat borítja. Ezt a különleges csemegét felhasználhatod BBQ tálak elemeként vagy látványos étvágygerjesztőként, tálalható salátával, hamburger mellé, de mártogatósokkal kiegészítve ellenállhatatlan snack és sörkorcsolya is lehet belőle. 175 °C-on 3,5 perc alatt készíthető el fritőzben, ráadásul ahogy minden Aviko falatka esetében, úgy itt is egyszerű költségtervezést tesz lehetővé a standardizált egységsúly és a csomagban lévő fix darabszám.
A lágyabb ízek kedvelőinek egy nemzetközi ízvilágú kedvenccel, a Mac’n Cheese – sajtos makaróni falatokkal kedveskedhetsz. A falatka a népszerű amerikai fogás, a Mac’n Cheese újragondolt verziója. A ropogós, bundás háromszögekbe zárt al dente makaróni tészta és krémes sajtszósz épp annyira meglepő, mint amennyire kellemesen ismerős. Önmagában vagy házi mártogatóssal is kiváló – sör mellé vagy akár gyerekmenüként is ajánlhatod! Az elkészítése szintén roppant egyszerű, olajsütőben 175 °C-on 3,5 perc alatt készül el.
A hasonló laza és könnyed, beszélgetős rendezvényektől elválaszthatatlan a sült krumpli – idén csavarj rajta egyet! Újdonságunk, a burgonyarács a jól ismert magas minőséget és burgonyaízt ötvözi egy szokatlan formával és finom fűszerezéssel. A rácsalakú különlegességet ugyanolyan könnyen elkészítheted, mint a hagyományos hasábburgonyát (olajsütőben 175 °C-on 3,5 perc alatt, sütőben 220°C-on 20 perc alatt). Ráadásul a termék a gyártás során speciális bevonatot kap, így hosszan ropogós és meleg marad, ezeket az előnyöket pedig a vendégeid is értékelni fogják a hosszú versenyszámok alatt falatozva. A burgonyarácsot kínálhatod hamburger vagy húsételek mellé köretként, illetve önmagában és mártogatósokkal – papírtálcán is remekül tálalható, így kültéri eseményekre is ajánljuk.
A bolti szószokat, mártogatósokat érdemes sajátokra cserélni, és máris teltebb, természetesebb ízekkel kényeztetheted a vendégeidet. A házi szószokat pedig akár tovább is fejlesztheted: a házi majonézből például kimchi majonézt készíthetsz, de a hummusz, a barbecue szószok vagy a chimichurri is igazi slágernek számítanak idén. Találd meg az éttermed arculatához leginkább illő megoldást!
Szólj hozzá!