A nyár ezerarcú édessége, a churros

Nyáron mindannyian közelebb kerülünk a mediterrán életérzéshez, a latinos életmód, szórakozási formák és öltözködés mellett pedig ez természetesen az étkezési szokásainkon is nyomot hagy. Szerencsére az Aviko spanyol édessége, a churros most is a rendelkezésedre áll! Bemutatjuk, hogyan bűvölheted el vele a vendégeidet az idei szezonban.

A churros remek példa arra, hogy vendéglátóhelyként mivel tűnhetsz ki a tömegből. Akik ismerik, szeretik, de még nem vált elcsépeltté ez a fánkhoz hasonló finomság, amit ráadásul a vendégeid ízlésének megfelelően ízesíthetsz és a nap bármely szakában kínálhatsz. Újszerű fogás kellemesen ismerős ízvilággal – tökéletes tétel az étlapodon!

Akárcsak az Aviko legtöbb termékében, a churrosban is egyesül a villámgyors, mindössze néhány lépésből álló elkészítés, a frissesség, az egyedi ízvilág, a variabilitás, a hordozhatóság és a megfizethetőség. A churros helyben fogyasztva vagy utcai édességként, Churros2Go formában is elbűvöli majd a vendégeidet: a reggeli kávé mellé vagy napközben, egy parkban üldögélős vagy sétálós tízórai vagy uzsonna részeként is kínálhatod, ebéd vagy vacsora után pedig ideális desszert. Szülőhazájában, Madridban egyébként a legszívesebben késő esti snack-ként fogyasztják – ha már mediterrán hangulat, ezt is eltanulhatjuk tőlük!

Az önmagában semleges ízű churros a feltétektől lesz igazán izgalmas: kínálhatod porcukorral, fahéjas cukorral, lekvárral, csoki- vagy eperszósszal, nyáron pedig a legnépszerűbb kiegészítők a friss gyümölcsök és a fagylalt. A megszokott nyári édességekbe beleunt vendégeidet garantáltan felrázzák ezek a megoldások! Ráadásul a churros nagyon könnyen tálalható, akár egy papírtálcán vagy papírtölcsérben is jól érzi magát, így kényelmesen magunkkal is vihetjük. A kínálatunkban íves és egyenes változatban is kapható churros ráadásul kiváló fotótéma is, pláne egy művészi díszítés után: ne lepődj meg, ha ezentúl gyakrabban viszontlátod magadat a közösségi médiában!

Bár a churros mindössze néhány egyszerű összetevőből áll, éttermi konyhán időigényes és macerás az elkészítése. A mélyhűtött Aviko churros elkészítése ennél azonban jóval kevesebb kapacitást igényel: 175°C-os olajban 2,5-3 perc alatt készre sül és már tálalható is. Az elkészítéséhez nincs szükség kiépített konyhára sem – akár egy kávézóban vagy büfékocsiban is kivitelezhető, csak egy olajsütő és egy mélyhűtő szükséges hozzá. Nagy előnye továbbá, hogy a zacskóban egalizált mennyiségű és tömegű tésztarudacskákat találunk. Ennek köszönhetően az adagolásra nem kell külön gondot fordítani, ráadásul a kínálatba való bevezetéskor megkönnyíti a beárazást is.

Készen állsz a nyári kalandra a churrosszal? Szerezz inspirációt a tálaláshoz a videónkból!

 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!