Kánikulára és sportnézésre hangolt sör- és fröccskorcsolyák

A füllesztő nyári napok legjobb időtöltése leülni egy kényelmesen kialakított árnyas teraszra, és laza italok mellett finom falatokkal és sportközvetítéssel múlatni a kellemes időt. Márpedig idén nagyon sokan fogják külföldi célpontok helyett hazai helyszíneken eltölteni a vakációjukat, aminek jelentős részét fogja képezni a gasztronómia és a sportközvetítések összekapcsolása. Érdemes hát direkt ilyen célra fejlesztett menükkel magunkhoz csábítani a szurkolni és fogyasztani vágyó közönséget. A szurkolni vágyó vendégek általában hosszabb időt töltenek el a vendéglátóhelyeken, így ez lehetőséget jelent több apróbb fogást is értékesíteni számukra. A lényeg, hogy a gondosan megkomponált ételek frissek és üdék legyenek, könnyűek egy forró nyári estére, de mégis izgalmasak, mint egy jó meccs.

Amíg világ a világ, a panírban kisült olvadós sajt mindig is a lehető legszélesebb közönségek kedvence lesz. Pláne, ha valamilyen izgalmas nyári ízzel tetézzük a ropogós-olvadós harmóniát – ezt oldja meg az Aviko a bundázott sajtfalatok habanero paprikával terméke. Ehhez a nagyszerű sörkorcsolyához tényleg csak egy jó mártogatóst, esetleg valamilyen zöldfűszert kell párba adnunk, hogy az étlapunk legnépszerűbb fogásai közé tartozzon. Nagyon mehet hozzá egy pikáns tintahalas mártás, amihez készítünk egy spanyol ihletett, sűrű, kenyeres mártást. Akár csak egy gazpachot, nagyvonalúan dobálunk össze kenyeret, mandulát, fokhagymát, olívaolajat, ecetet és tintahal fekete tintáját, majd turmixszal sűrű pesto állagúra készítjük. Egy pici snidling teszi teljessé a kompozíciót.

Szintén örök klasszikus és sosem múló kedvenc a sült burgonya és nagyon jó mártogatós kombinációja. Ezt az egyszerű klasszikust is meg lehet tekerni, az Aviko ugyanis kifejlesztette azt a burgonyát, amely a speciális, extra ropogós bevonatának köszönhetően a lehető legtöbb szószt tudja felkanalazni, ezáltal tökélyre fejleszteni minden egyes falatot. A Crunchy Shapes Grip ‘n Dip burgonyával a fizikailag lehetséges legtöbb mártogató alapanyagot tudjuk egy falatba sűríteni. Egy ropogós, friss zöld fröccshöz illik a snidlinges, wasabis majonéz. Ehhez először egy zöld olajat készítünk, amihez thermomixben körülbelül fél órán át főzzük semleges olajban a snidlinget. Ebből a különlegesen aromás olajból készítünk aztán egy gazdag, krémes majonézt, amit aztán wasabi pasztával teszünk végképp ellenálhatatlanná és pikánssá. Ebből a majonézből egy tűhegynyi is pompás élmény, márpedig a Grip ‘n dip burgonya jelentős mennyiségeket képes felvenni, vendégeink legnagyobb örömére.

Ha valamilyen messzebbi inspirációt merítenénk, kutakodjunk Peru felé! A fülledt dél-amerikai országban igazán tudják, hogy mit kell enni a tikkasztó nyári melegben egy latin hangulatú sportközvetítéshez. A perui konyha egyik remeke a japán inspirációkra is született aji verde szósz. Különlegessége, hogy az egyszerűbb sült krumpliktól kezdve kínálhatjuk vega vagy vegán saláták dresszingjének, halak mártásaként, de mély ízű húsos fogások üde kiegészítője is lehet. A street food bármely frontján helyt áll, legyen szó egy izgalmas hot-dogról, egy újító stílusú burgerről vagy akár egy friss, nyárias tortilla tekercsről. Az alaprecept egyszerre pofon egyszerű és fejleszthető saját vagy vendégeink ízlése szerint – lehet kevésbé csípős, koriander helyett akár kapros, stb. Thermomixerbe vagy másféle erős turmixba teszünk majonézt, jalapeno paprikát, sót, lime levet, fokhagymát és valamilyen kemény, érlelt sajtot (pecorino, grana padano, stb.). Lazítani olívaolajjal tudjuk, egy kellemesen sűrű, majonézszerű állagot keresünk. Társítsuk bármihez is, telitalálat lesz az étlapon!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!