Ideális Aviko köretek grill ételekhez

Ha nyár, akkor grillezés – ideje leporolni a grilleket, szmókereket! Íme, egy kis inspiráció, hogy mivel töltsd meg a rácsokat, illetve milyen Aviko köretekkel teheted még tökéletesebbé a grillezett finomságokat.

A faszenes és lávaköves grillek, BBQ szmókerek a reneszánszukat élik, a szabadban sütögetés illata pedig a vendégeket is az éttermedhez csalogathatja. A húskínálatot érdemes úgy kialakítani, hogy minden ízlésnek kedvezzünk, de mégse aprózzuk szét a munkánkat. Jó ötlet, ha van egy csirke, egy marha, egy sertés és egy hal az étlapon. A csirke legjobb része ilyen célra a felsőcomb, ugyanis kellően szaftos marad, és a csontok melletti pirulás a Maillard reakciónak köszönhetően kiváló ízanyagokat teremt. A marhával merjünk nagyot álmodni, tűzzük étlapra a T-bone steaket, ami egyszerre áll egy rész hátszínből, illetve egy rész bélszínből. Másik lehetőség a marhaszegy: ezt a nagy darab, szívós húst a barbecue-val szaftossá és omlóssá lehet varázsolni, ez azonban több tapasztalatot igényel.

Ha sertés és grill, akkor tarja! Nincs ennél szaftosabb, jobb ízű része a malacoknak. Ezt a húsrészt is érdemes csontosan adni, illetve előtte 1-2 napig sós-fokhagymás-zöldfűszeres vízben pácolni. Jó ötlet a sertésoldalast is az ajánlatunkba tenni, ugyanis egy – a BBQ műfajhoz mérten – viszonylag gyorsan elkészíthető húsrész, amely hosszan megőrzi szaftosságát, frissességét. Nagy sláger a pulled pork, aminek az elkészítése egyáltalán nem bonyolult: a tépett vagy cafatos sertéssült ugyanis nem más, mint sertés tarja vagy lapocka, amit addig hőkezelnek, míg annyira szét nem esik, hogy a megfelelő eszközök segítségével szálaira szétszedhető. Ezután szósszal bekeverik és vagy főételként, vagy szendvicsbe valóként tálalják. A vegán és vegetáriánus gondolkodás terjedésével érdemes a grillzöldségek világában is kalandozni, ahol rengeteg a lehetőség – egyedül arra lehet érdemes figyelni, hogy minden zöldséget akkora darabokra vágjunk, hogy egyszerre készüljenek el.

A grill és barbecue fogások mellé az Aviko kínálatából elsősorban újdonságunkat, a Grip ’n Dip csónakburgonyát ajánljuk. Ez az íves formájú sült krumpli nemcsak látványos, hanem nagyon praktikus is, hiszen a formája tökéletesen alkalmas szószok, mártások kikanalazására is, ezek pedig a legtöbb grillezett fogás mellé kötelező elemek. Alapozd meg a nyári szezon hangulatát ezzel az új tétellel az étlapodon! Szintén jó döntés a burgonyarács, amely az izgalmas megjelenésének és a hosszan tartó ropogósságának köszönhetően is jól illik a grillételek mellé. Ha a hagyományosabb burgonyás termékeknél maradnál, a friss, ropogós Super Crunch Premium hasábburgonyával vagy a héjas, illetve fűszeres burgonyagerezdekkel kombinálva a sülteket szintén tökéletes ízélményt kaphatunk. Utóbbiak a nagy felületüknek köszönhetően könnyen veszik fel a hús szaftjait, illetve az ahhoz kínált mártogatóst is, így optimális kiegészítői a sült kedvenceknek.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!