Így csalogasd be a teraszodra a vendégeket!

Ahogy több európai országban, úgy hazánkban is fokozatosan enyhül a járványügyi szabályozás, amelynek köszönhetően a vendéglátóhelyek is nyitva tarthatnak – bizonyos korlátok betartásával. Mivel a zárva tartás időszakát hirtelen rengeteg vállalkozás szeretné kompenzálni, a verseny érthető módon felerősödött – de mégis mire figyelj, ha mostanában nyitsz újra, és hogyan csábíthatod a teraszodra a vendégeket? Íme, néhány tipp, hogy sikeresen vedd az első időszak akadályait!

Mindenekelőtt fontos, hogy folyamatosan kövesd az aktuális hatósági szabályozást, és ne próbálj trükközni! A kinti vagy benti fogyasztás lehetőségeit, a nyitvatartási időt, a maszkviselési és távolságtartási szabályokat egyelőre be kell tartani, ezek megszegése sokba kerülhet. Érdemesebb az adott helyzetből a legtöbbet kihozni! Ha újranyitottál, ezt hirdesd a lehető legtöbb fórumon, eközben pedig emlékeztesd a vendégeidet arra is, hogy milyen feltételekkel térhetnek be hozzád. Lehetőség szerint foglaljanak előre helyet, elkerülve a túl nagy tömeget és a várakozást. Így mindenki jól jár és jól érezheti magát!

Az elmúlt bő egy évben felértékelődött a higiénia jelentősége, a vendégek és a munkatársaid biztonságérzetét pedig növelheted, ha világos és látható óvintézkedéseket vezetsz be. Alakíts ki egy hatékony takarítási protokollt, növeld a személyzetre vonatkozó higiéniai intézkedéseket, amely az alapos kézmosást, védőfelszerelést, megfelelő egészségi állapotot is magában foglalja. Egy gyors tréning során demonstrálhatod a kollégáidnak az elveket. Eközben a vendégek kényelméről is gondoskodnod kell: tájékoztatók kihelyezésével, kézfertőtlenítővel, a kártyás fizetés előnyben részesítésével növelheted a biztonságérzetüket. Harmadrészt az élelmiszerbiztonság jelentősége is megnőtt – bár ezt eddig is szigorúan szabályozták, most érdemes még nagyobb figyelmet fordítanod a higiéniai előírások betartására, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát.

Sok múlik a kommunikációdon és a vendégcsalogató akciókon is. Ragadd meg a közösségi médiában rejlő lehetőséget, és tömör, világos üzenetekben beszélj az aktuális lehetőségekről, az óvintézkedésekről és az előnyökről, amik nálad várják a vendégeket! Találj ki olyan promóciókat, ami a családoknak, társaságoknak kedvez! Vezess be hűségkártyákat, ajándékkártyákat, hogy többször visszatérjenek hozzád! A törzsvendégeid valószínűleg már alig várják, hogy visszatérhessenek hozzád – tedd a lehető leghangulatosabbá és legemlékezetesebbé az első találkozásokat!

Emellett természetesen kulcskérdés a megfelelő menü is. Nézd át az étlapod, és tartsd meg a leginkább költséghatékony és népszerű fogásokat! Az Aviko az étvágyfalatkákkal teszi színesebbé a kínálatod, amelyek számos előnnyel kecsegtetnek ebben az időszakban. Ezek a változatos ízesítésű snack-ek pont a laza, teraszos beszélgetésekre termettek: étvágyfalatkás tálak kialakításával a családi, baráti társaságoknak is kedvezhetsz, hiszen mindenki megtalálja közöttük a kedvére valót! A falatkák egységes mérete és súlya könnyű költségkalkulációt tesz lehetővé, a nyereséget is egyszerűen egy darabra vetítheted. Pár perc alatt, egy lépésben elkészíthetőek, bármelyik napszakban tökéletes étkezést biztosítanak, legyen szó egy villásreggeliről, előételről az ebédhez, délutáni falatozásról vagy könnyű vacsoráról – de természetesen sörkorcsolyaként is megállják a helyüket. Válaszd ki azokat a darabokat, amelyek a leginkább belesimulnak az éttermed profiljába, és a hatás nem marad el!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!