Köszöntsd a korán kelőket gazdag választékkal! – Aviko reggeli ajánlatok

Az Aviko reggeli tippek segítenek, hogy könnyen fellendíthesd az éttermed forgalmát, és olyan fogásokkal kápráztasd el vendégeidet, amelyek egyedi színt visznek a menüsorodba.

Te milyen ajánlatokkal várod az éhes reggelizőket? Jól jönne egy kis inspiráció? Egy jól megtervezett reggeli ajánlattal egészen új célcsoportokat is megszólíthatsz, így új bevételi forrásokat teremthetsz magadnak! A fogyasztói szokások átalakulásával a gondosan megtervezett reggelik is nagyobb hangsúlyt kapnak. Egyre népszerűbbé válik a délelőtti brunch, de a korareggeli órákban is sok vendég választ valami táplálóbbat egy gyors kávénál vagy müzlinél. Az alábbi ötleteket akár elvitelre és kiszállításra is kínálhatod a nap első felében, így otthon, a parkban vagy a munkahelyen is elfogyaszthatóak – de természetesen reméljük, hogy hamarosan a teraszokon és a benti reggelizőasztaloknál is vendégül láthatjuk a gazdag reggelik szerelmeseit!

Az Aviko reggelik egyik sarokkövének a röszti tallérok számítanak. Használd fel őket burrito töltelékként! 10 adag elkészítéséhez süsd ki a tallérokat, majd egy serpenyőben olvassz fel 100 gramm vajat és hirtelen süss ki 200 gramm szeletelt chorizót! Egy kis tálban fűszerezz meg, és verj fel 30 darab tojást, majd keverj bele 300 ml sűrű tejszínt! Ezután készíts belőle rántottát, és figyelj arra, hogy ne süsd túl! Ha elkészült a tojás, szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Melegítsd meg a tortilla lapokat serpenyőben, majd helyezd a közepére a röszti tallérokat, és kanalazz rá egy kis tojásrántottát, reszelt lágy cheddar sajtot és egy kis forró sült babot! Tekerd fel a tortillát, és már tálalhatod is a chorizós reggelit, egy adag friss salátával!

A röszti tallérok vagy „rokonai”, a röszti falatkák és a burgonyalepény a hagyományos angol reggelibe is jól belepasszolnak. Készítsd el a terméket a csomagoláson lévő utasítások szerint! Vágj vékony szeletekre 12-15 darab csiperkegombát, majd grillezz meg 8-12 szelet füstölt angolszalonnát és 12 darab kis kolbászt! Készíts 6-8 tükörtojást (egy főre jusson legalább egy darab), majd helyezd el a frissen kisült alapanyagokat a tányéron! Díszítésként és friss köretként használj félbe vágott koktélparadicsomot!

A közkedvelt club szendvicset is izgalmasabbá teheted Aviko hozzávalóval: a burgonyalepénnyel! A burgonyalepényeket süsd előmelegített sütőben 20 percig 220°C hőmérsékleten, légkeveréses sütéssel. Süss fűszerezett csirkemellet repceolajjal kikent tepsiben, hagyd kihűlni, majd vágd vékony szeletekre. Vágj salátaleveleket széles csíkokra, paradicsomot pedig vékony szeletekre. A bacon szalonnát süsd meg ropogósra egy serpenyőben, közepes lángon. A burgonyalepényeket vékonyan terítsd be túróval, majd vágd félbe. A korongok felét fedd be csirkemell szeletekkel és a paradicsommal. Ezután helyezz rá egy réteg salátalevelet, majd rakj hozzá egy ropogós bacont. A megmaradt félbevágott lepényeket a túróval bevont felülettel lefelé tedd a szendvicsre, és óvatosan nyomd össze. A végeredmény egy gazdag és tápláló fogás!

Természetesen az édesszájúakról sem feledkezhetünk meg: őket kínáld churrosszal! A fahéjas cukorral megszórt spanyol fánk tökéletes kísérő a reggeli kávé mellé, lekvárral vagy csokoládészósszal kínálva pedig egy komplett fogást is
kitesz.

Még több reggeli inspirációra vágysz? Nézd meg a reggelizős YouTube-videóinkat, ahol további izgalmas variációkat találsz!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!