Friss melegétel, automatából – interjú a Fruccola Bird-ről

Új irányvonallal bővül a Fruccola tevékenysége: érkezik a Fruccola Bird. A jelenleg két éttermet üzemeltető brand ételautomaták kihelyezésébe fog, amelyekből salátákat, dzsúszokat, melegételt lehet kérni például irodaházakban. Az ötletről a Fruccola egyik tulajdonosával, Saás Petrával beszélgettünk.

Néhány szóban mutassátok be a Fruccola Bird-öt!

A Fruccola Bird a saját konyhád vagy éttermed lehet például a munkahelyeden. Egy olyan automatizált konyha, mely friss, korszerű étkezési alternatívát kínál mindenki számára. A Fruccolából ismert minőséget és szolgáltatást nyújtjuk olyan helyeknek, akiknek nincs vagy igen szűkös a napi étkezési lehetősége, vagy egyszerűen csak színesíteni szeretnék a bérlőik/alkalmazottjaik számára elérhető lehetőségeket.

Mi adta az automaták ötletét? 

Gyakran kapunk felkérést irodaházaktól, hogy nyissunk Fruccolát. Szerettük volna több helyre is eljuttatni friss kínálatunkat és ezt a megoldást találtuk kivitelezhetőnek úgy, hogy a minőség maradt fókuszban.

Melyek a legnagyobb kihívások, amellyel szembesülnötök kellett?

A termék egyedisége miatt senkinek nem volt erre releváns piaci és technológiai gyakorlata. A projekt egy IoT (Internet of Things) típusú fejlesztés, ahol számos elem összekapcsolását kellett megoldani az automaták vezérlésétől a mobilalkalmazásokon át a termékfejlesztésig.

A Covid-19 járvány hátráltatott titeket vagy inkább még nagyobb igényt teremtett a mobil megoldásokra?

Még nagyobb igény lett az érintésmentes szolgáltatásra, a Fruccola Bird ezt is nyújtja. Továbbá tökéletes alternatíva bezárt menzák helyettesítésére is.

Kik voltak segítségetekre a koncepció megalkotásakor?

A koncepció megalkotásához grafikusra, szoftverfejlesztőkre, élelmiszermérnökre és tervező séfre volt szükségünk. Hatalmas csapatmunka volt, a végeredményben 40 ember vett részt.

Jelenleg hány automatával és milyen ételválasztékkal rendelkeztek?

Az automaták jelenleg kihelyezés alatt állnak, viszont az ételválasztékunk a Fruccola Bird Applikációban megtekinthető, meg is lehet rendelni a fogásokat. A salátáktól a szendvicseken, dzsúszokon át a melegételekig bőven lehet választani.

Milyen volt a fogadtatás a fogyasztók részéről?

Nagyon jók a visszajelzéseink, egyre több törzsvendégünk van és látjuk, hogy örömmel ajánlják a Bird-öt másoknak is.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!