A legnépszerűbb elviteles ételek – ugye nálad is kaphatók?

A koronavírus-járvány az elmúlt egy évben jelentősen megváltoztatta az étkezési szokásainkat. Az étterembezárások és az otthoni munkavégzés növekedésének hatására nem meglepő, hogy világszerte nőtt az elviteles, illetve a házhozszállítással kért ételrendelések száma. Miközben mindenki a nyitást várja, az előrejelzések szerint az ételkiszállítási szegmens értéke 2021-ben Európában eléri majd a 20,6 milliárd eurót (több, mint 7000 milliárd forintot), ami 12 százalékos éves növekedési ütemet jelent. Akár kényszermegoldás, akár régóta bevált üzleti módszer, továbbra is érdemes tehát energiát fektetni az elviteles és a kiszállítási üzletág fejlesztésébe!

Egy friss, világszintű felmérés megvizsgálta, melyek a legnépszerűbb rendelős ételek a koronavírus-járvány idején. Ehhez a Google kulcsszavas keresését vették figyelembe országokra lebontva, az eredményeket pedig globálisan és kontinensek szerint is értékelték. A keresési találatok között a házhoz szállítás és az elvitel is számított. Végül 109 országból gyűlt össze megfelelő mennyiségű, elemezhető adat, az eredmények pedig jól jelzik a globális trendeket, illetve a helyi sajátosságokat is.

De mit is rendelnek a legszívesebben a vendégek? A felmérés alapján toronymagasan a legnépszerűbb választás a pizza: világszerte 44 országban ez áll az élen – noha korántsem biztos, hogy ez őrzi meg a leginkább a frissességét a házhoz szállítható fogások közül. A második helyet a kínai szerezte meg 29 darab elsőséggel (hazánkban is ez lett a győztes), majd jóval lemaradva a sushi, a fish and chips, a sült csirke és az indiai következik a sorban. A helyzet Európában is hasonló, a pizza, a kínai, a sushi és az indiai mellett a tapas, a tésztafélék és a kebab került fel a térképre. A pizza Olaszországtól Finnországig összesen 14 európai országban végzett az élen, míg a kínai Magyarország mellett például Nagy-Britanniában és Görögországban a legnépszerűbb. Talán meglepő, hogy a sushi Svédország és Portugália mellett Romániában és Ukrajnában számít a legtöbbet rendelt fogásnak, a tapas pedig Dániában hódít leginkább. Érdemes átböngészni a felmérésben szereplő látványos térképeket!

Nemrég a Netpincér is megosztotta a náluk legtöbbet rendelt fogások hazai statisztikáit, amely a fentiektől kicsit eltérő eredményeket mutat. Erről itt olvashatsz. A Konyhanyelven oldalán pedig továbbra is rendszeresen számolunk be elvitelre és kiszállításra is tökéletesen alkalmas ételekről – nemrég például a vegán és vegetáriánus palettát tekintettük át. Szerezz inspirációt és tökéletesítsd az étlapod!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!