Miért érdemes a bevonatos sült krumplikat felvenni a kínálatodba?

Amilyen egyszerű alapanyagnak tűnik, annyira sokféleképpen elkészíthető a burgonya – az Aviko kínálatában is több tucatnyi változatával találkozhattok, a krumpli ezer arcának korábban külön cikket is szenteltünk. Azonban nem csak ízlés kérdése, hogy mikor melyik típust használjuk: az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy miért érdemes a bevonatos hasábburgonyákat választani – mostanság különösen!

Lassan egy éve már, hogy a vendéglátóipar életében sosem látott jelentőségre tett szert az elviteles és a kiszállítási opció. A kényszermegoldásból érthető módon mindenki igyekszik a legtöbbet kihozni – a forgalom biztosításának és a vevők megnyerésének egyik kulcsa pedig a szállítástűrő alapanyagok használata. Hiszen így garantálhatjuk a vendégeink számára az éttermivel közel megegyező élményt. Az Aviko bevonatos termékei, ezen belül pedig a Super Crunch Premium termékcsalád szerencsére megfelelő választ kínál a járványhelyzet kihívásaira is. Az elvitel és a kiszállítás legádázabb ellenfele ugyanis az idő: sokszor 30-40 perccel a rendelés leadása után kerül a vendég asztalára a várva várt étel. A sült krumpli kedvelt köret, sőt, önmagában is remek ebéd vagy uzsonna – de mi történik vele kiszállítás közben? Sajnos könnyen megsínyli az utaztatást, hiszen gyorsan kihűl és felpuhul, tehát elveszti a két legvonzóbb tulajdonságát, mire célba ér. A 7 különböző vágási méretben kapható Super Crunch Premium hasábburgonya közös vonása azonban az, hogy speciális, gluténmentes bevonatot kapnak a gyártás során, amely nemcsak hőtartóvá, hanem hosszan ropogóssá is teszi őket a sütés után. A természetes burgonyakeményítőből és rizslisztből készült bevonat minden Super Crunch sült krumplinak biztosítja a hosszan tartó, akár 30 percig tartó ropogósságot.

A bevonatos hasábburgonya ellenállóképességét további praktikákkal is növelheted: ha utoljára készíted el a krumplit a kiszállítandó ételek közül, úgy még kevesebbet kell becsomagolva állnia. Érdemes a csomagoláson apró lyukakat fúrni, amelyek biztosítják a krumpli szellőzését, így az nem fog befülledni – továbbá a sót, a szalvétát és a szószokat semmiképpen ne tedd közvetlenül a krumplira, hanem csomagold külön! Különösen fontos ügyelni a mélyhűtött termékek esetében arra is, hogy felhasználás előtt ne olvadjanak ki, ugyanis a bevonat ezáltal sérülhet, ami pedig minőségromláshoz vezethet. Még időt is spórolhatunk, ha a kiolvasztás fázisát elhagyjuk, így egyből az elkészítés szakaszába lépünk.

A Super Crunch Premium termékcsalád legkedveltebb tagja a 9.5 mm-es keresztmetszetű hasábburgonya normál és héjas változatban, de közkedvelt az extra vékony 7 mm-es és steakhouse (10x20mm), valamint 15 mm-es vágás is. Már úton van a kereskedőkhöz a vadonatúj 6 mm-es Super Crunch szalmaburgonya normál és héjas változata is. A hasábburgonyák elkészítéséhez legegyszerűbb a fritőz használata, így használható is a 100%-os szabály, ami annyit tesz, hogy ha 10 literes a gépünk, akkor 1 kg burgonyát tudunk tökéletesre sütni egyszerre. Ez az egyszerű aranyszabály megkönnyíti a tervezést, a későbbi porciózást és átláthatóvá teszi az elkészítés folyamatát. A Super Crunch burgonyahasábok 175 °C-os olajban 3-3,5 perc alatt készre sülnek: a végeredmény pedig egy kívül ropogós, de belül lágy burgonya – épp, amilyennek lennie kell!

A többi Aviko termékhez hasonlóan a Super Crunch család minden eleme is gluténmentes, így az arra érzékeny vendégek is bátran fogyaszthatják. A termék a hosszú eltarthatósága miatt – 24 hónap – akár kisebb vagy alacsonyabb forgási sebességű vendéglátóegységek számára is tökéletes választás.

Ha pedig feldobnád a hagyományos hasábburgonya-formát, ajánljuk legújabb termékünket, a burgonyarácsokat, amely ugyancsak bevonatos termék, így nem csak helyben fogyasztásra lehet alkalmas. A sokféleképpen használható és rendkívül mutatós különlegességet ebben a cikkben mutattuk be részletesebben.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!