Édes és sós különlegességek a farsangi időszakra

Talán az idei farsang nem csak a tél, de a vírus elűzéséről is szólhat. Még nem tudni, hogy milyen módon lehet ünnepelni, találkozhatunk-e újra egymással rendezvényeken vagy akár a kedvenc éttermeinkben és vendéglátóhelyeken – annyi azonban biztos, hogy szükségünk lesz egy kis tél végi vidámságra és reményteli ünneplésre. A leghűségesebb vendégek és vásárlók minden bizonnyal keresni fogják törzshelyeik különleges farsangi ajánlatait, ahogy az már – keserédes módon – szokássá vált a karácsonyi, szilveszteri és Valentin-napi eseményekkor. Az optimista vendéglátósok persze már biztosan tervezik a bálok ott fogyasztós ajánlatát, érdemes azonban egyelőre a készen kiszállított, esetleg helyben befejezhető fogásokban is gondolkozni: hiszen tartsuk bárhol is, a mulatság az mulatság, amihez jár a finom falat.

Ha farsang, akkor fánk! Ahogy minden ünnepnek megvan a maga ikonikus desszertje, úgy a farsangnak is, ami nem más, mint a ropogós, aranyszínűre sült fánk. Ez lehet szalagos, csöröge, képviselő, avagy a hagyományos „farsangi”, a lényeg, hogy forró, illatos és nagyon finom. Az Aviko kínálatából kitűnik a churros, azaz a spanyol tésztarudacskák. Ez a különleges desszert idehaza tolófánk néven lehet ismerős, népszerűségét rendkívüli ropogósságának, gyors elkészültének, változatos fogyasztási lehetőségeinek köszönheti. Nem csak kiszállításra, de sétálós környéken „kézbe adva” is érdemes a kínálatban tartani, hiszen valóban rögtön készen van, olajsütőben mindössze három perc az egész. Hagyományos kiegészítője a csokoládémártás, amit a téli fagyos időre való tekintettel fel lehet dobni egy kis chilivel is, hogy mindenképpen hideg- és vírusűző legyen! A csoki mellett kiválóan passzolnak hozzá a forró és hideg gyümölcslekvárok és krémek egyaránt.

Az extra ropogósság nem csak édes, hanem sós formában is a farsangi buli része lehet. Néha az összejövetelek legkellemesebb falatjai azok az egyszerű, de remek apróságok, amiket a jókedvű beszélgetések, a nagy hahotázások mellé majszolunk. Éppen ilyen ízgazdag és tökéletesített textúrájú finomságok az Aviko Super Crunch termékei ropogós bevonattal. Ezek a pazar hasábburgonyák ráadásul többféle külalakban is kaphatók, így rusztikusabb jellegű tálakhoz és fogásokhoz, illetve elegánsabb ételkölteményekhez is megtaláljuk a megfelelőt. Ha pedig maga a sültburgonya kerülne a főszerepbe, úgy csak ránk van bízva, hogy az igazán vékony, extra roppanós darabokat preferáljuk, avagy a vastagabb, így belül krémesebb verzióra esik a választásunk. A hagyományos ketchup-majonéz tengelyen túl érdekes kiegészítő, avagy mártogatós lehet egy pikáns ízesítéssel bíró zöldségkrém, például chilis- gyömbéres sütőtökből, de örök kedvenc és klasszikus a zöldfűszeres, fokhagymás tejföl is. A különleges ropogós bevonat miatt pedig a termék jól bírja a kiszállítást is – jó formáját őrzi kidobozolás után is, de könnyen regenerálható akár egy háztartási sütőben, vagy olajsütőben is.

A farsangi buli elegánsabb, különlegesebb fogásait illetve köreteit biztosíthatja az Aviko gratin termékcsaládja, amely változatos méretekben és ízesítésekben érhető el. Ez a termék pláne jól bírja az utazást és az újramelegítést, de jó hőtartó képessége miatt egy rövidebb út után még szinte forrón érkezhet vendégeinkhez. Nem hiába – a rakott burgonya rokona, kellően tömör és krémes ahhoz, hogy hosszan friss és meleg maradjon. Az apróbb kiszerelésű gratin termékek egy büféasztalos buli választékát színesíthetik – különleges ízei miatt csábító lehet többfélét is megkóstolni, az éttermek pedig könnyen kínálhatják őket összeválogatva, akár csomagban. Elviteles üzemmódban, elegánsabb papírtányéron is jól mutatnak a gratin termékek, akár séta közben, akár egy könnyű munkaebéd köreteként finom választás.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!