Farsangi hangulat a négy fal között is – Aviko megoldások a karneváli szezonra

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a vigadozás, mulatozás, evés-ivás, bálozás, karneválozás ideje, amit a böjt követ. Igaz, hogy idén várhatóan ez a vidám időszak is az online térbe és a négy fal közé tevődik át, de ez nem jelenti azt, hogy a vendéglátóhelyeknek nem érdemes farsangi menüvel készülni! Az Aviko kínálatából számos termék beépíthető a klasszikus karneváli fogások közé, míg mások izgalmas és modern helyettesítői lehetnek a megszokott ízeknek. Mivel mindegyik remekül bírja a szállítást, az éttermeken kívül is tökéletes farsangi hangulatot varázsolhatnak az asztalra!

A hagyományos farsangi ételek azon az elven alapulnak, hogy használjuk ki a mulatozás időszakát a szigorú böjt előtt: akkor ugyanis tilos húst és alkoholt fogyasztani, így a karnevál idején áldozhatnak eme élvezeteknek a vendégek. A legtöbb klasszikus közép-európai farsangi fogás tehát húsban gazdag, zsíros és fűszeres. Előkerülnek a dús levesek, mint a korhelyleves, a becsináltleves vagy a kocsonya, illetve a „részeges”, sörrel, fehérborral, vörösborral vagy akár konyakkal készült sültek. Utóbbiak mellé kiválóan illik az Aviko burgonyagratin-kínálata: a számos változatban elérhető, a legkülönbözőbb igényeket kielégítő köretkülönlegesség értéket és változatosságot ad a kiszállítós menüdhöz, ráadásul rendkívül költséghatékony is, hiszen darabonként értékesíthető, így az elvárt profitot is könnyen biztosítja. Ebből a tulajdonságából kifolyólag a gratin-ből pontosan annyit készíthetsz, amennyire szükség van, így a pazarlást is elkerülheted. Akár fedett papírpohárban, akár alumíniumtálcán szállítod ki, hosszan forró marad – nem véletlen, hogy „békeidőben” a catering kínálat sztárja! Bankettek helyett most a videohívásos vacsorák és az ünnepélyesebb családi ebédek kedvence lehet.

Az Aviko burgonyagratin-ek minőségi összetevőkből készülnek: szeletelt burgonyából és tejszínből állnak, amik gazdag ízvilágot és krémes állagot kölcsönöznek a fogásnak. A gratin tehát tulajdonképpen egy tejszínes rakott burgonya, amit házilag túlságosan időigényes és aprólékos munka lenne elkészíteni. Attól függően, hogy milyen fűszerekkel (zöldfűszerek, bors), sajtokkal (ementáli, gorgonzola, parmezán) vagy egyéb hozzávalókkal (bacon, spárga, gomba, brokkoli, spenót) készül a burgonyagratin, az íze más és más lesz – a változatosság és az újdonság varázsa azonban mindig garantált. Kínálatunkban több, mint tízféle fagyasztott és hűtött gratin található, a változatos ízesítések, a mini változatok és a GN-re optimalizált variációk pedig minden igényt kielégítenek. Legújabb termékünk, a spenóttal és ementáli sajttal ízesített gratin szinte önmagában is tökéletes vegetáriánus fogás. A termék elkészítése is rendkívül praktikus: nem igényel extra szakértelmet vagy képzett személyzetet, mindössze 20 percet vesz igénybe, mégis magas minőségű, elegáns, ízletes fogás a végeredmény.

A farsangi ételek másik jellegzetes csoportját a partiételek, azaz az általában sós sütemények, falatkák adják. Az Aviko ezen a téren is rengeteg lehetőséget nyújt: tucatnyi étvágyfalatkánk változatos ízekkel csábítja a vendégeket, akik előételre vagy nassolnivalóra vágynak. A burgonyagratin-hez hasonlóan az étvágyfalatkák is darabonként értékesítőek, így rendkívül költséghatékonyak, illetve papírpohárban, papírdobozban szintén remekül tűrik a szállítást. Tarts lépést a megváltozott fogyasztói szokásokkal, teremts új étkezési alkalmakat, és kínálj snack-eket a nap bármely szakában!

Természetesen a farsang legjellegzetesebb étele a fánk. Az Aviko erre is kínál variációkat – egy kis csavarral! A churros, azaz a spanyol csurgatott fánk egy papírtölcsérbe téve szuper elviteles fogás lehet a karneváli időszakban is egy finom mártogatóssal kiegészítve! Válaszd akár a hurkolt, akár az egyenes változatot, a vendégeid örömmel választják majd ezt a forró, édes fánkkülönlegességet, amit néhány perc alatt elkészíthetsz nekik!

Kívánjuk, hogy az Aviko ötleteivel akkor is farsangi hangulatot csempészhess a menüdbe, ha idén a személyes ünneplésre nincs lehetőség! A vendégeid hálásak lesznek az ötleteidért.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!