Egészséges finomságok az online rendezvényeken is – interjú a Mártogatós Catering vezetőjével

A Mártogatós Catering tavasszal az elsők között talált kiutat a járványhelyzet okozta korlátozásokból, az ünnepek előtt pedig újabb egyedi ötletekkel találja meg az utat a megrendelőkhöz. A megoldásaikról Prauda Gergővel, a cég vezetőjével beszélgettünk.

Mutassátok be a vállalkozást! Miben különböztök a hagyományos, cateringet kínáló cégektől?

Mi kifejezetten egészséges cateringgel és ételekkel foglalkozunk, amit fenntartható módon szeretnénk előállítani és eljuttatni a vevőink vendégeihez. Kizárólag hidegkonyhai készítményeink vannak, jellemzően a szendvics- és salátaebédre kínálunk alternatív megoldásokat.

Hogyan változtatta meg a működésetek a tavaszi járványhelyzet?

Hirtelen eltűnt a piacunk, ezért párhuzamosan sok túlélési kísérletet indítottunk el. Mindennek az alapja a gyors és teljesen transzparens kommunikáció volt a követőink, vevőink felé. Nyitottunk a lakossági kiszállítás irányába többféle módon, illetve kampányt indítottunk a környező kórházak ellátására is, amire egy olyan fenntartható modellt dolgoztunk ki, hogy közben ezzel munkát és fizetést is tudtunk adni a saját konyhánkban dolgozóknak. Mindehhez egy hihetetlenül kitartó és küzdeni tudó csapatunk van, akiknek ezúton is köszönöm a munkájukat.

Milyen szolgáltatásokat kínáltok jelenleg? Mi az a home office box?

A home office box egy olyan vállalati szolgáltatás, amivel a cégek a saját munkatársaiknak vagy mondjuk egy online rendezvény résztvevőinek tudnak egészséges finomságot küldeni úgy, hogy közben minden box tartalma egyénre szabott. Ehhez minden ügyfélnek külön online felületet és adminisztrációs hátteret biztosítunk, levéve a cégek válláról a szervezési és logisztikai feladatokat is.

Milyen jól bevált gyakorlatotok van a kiszállításra nézve, ami biztosítja a magas színvonalat?

Mi a megalakulásunk óta kizárólag cateringgel és némi lakossági kiszállítással foglalkozunk, így nálunk mindenben ez a tervezés és gondolkodás alapja. Ilyen szempontból talán könnyebb helyzetben vagyunk azokhoz képest, akik a helyben fogyasztásra készült ételeket szeretnék most kiszállításra termelni, de azért nekünk is nagy küzdelem minden napunk, a catering szektorról úgy általában nem is beszélve.

Milyen kérésekkel fordulnak hozzátok a leggyakrabban a megrendelők az elmúlt hetekben?

Megoldást keresnek a különböző online eseményeik alatti közös falatozásra, illetve az ünnepek közeledtével újra aktuális a céges ajándék kérdése is.

Mik a terveitek a karácsonyi szezonra, milyen megoldásokkal készültök?

Külsős tanácsadónkkal és receptfejlesztőnkkel, Böröcz Zsófival közösen készítünk három különböző tartalmú céges ajándék boxot, amikben klasszikus finomságokat gondoltunk újra, illetve kiegészítettünk saját ötletekkel is.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!