„Ez az év a folyamatos megújulásról szól” – Interjú a Secret Chef Service alapítójával

Catering különleges helyeken, design finger foodok – a Secret Chef Service 2014 óta foglalkozik vendéglátással, idén azonban az ő működésüket is alaposan átalakította a járványhelyzet. A megoldásaikról az alapítóval, Sipos-Dávid Orsolyával beszélgettünk.

Mutassátok be röviden a vállalkozást: mióta működik, milyen szolgáltatást nyújtotok, kiket szólítotok meg?

2014 nyarán alapítottuk családi vállalkozásunk. Alapvetően céges és családi rendezvények szervezésével és a kapcsolódó vendéglátás biztosításával foglalkozunk.

Ezen tevékenységek kiegészítéseként a catering/ételkiszállítás piacon egyedülállóként design finger foodok házhozszállításával foglalkozunk, kisebb-nagyobb céges és családi, otthoni eseményekre. A 2019-es évben több mint 18.000 db falatkát értékesítettünk.

Milyen irányzatot, stílust követnek az ételeitek?

Ételeink a hagyományos ízvilágot igyekszik ötvözni a nemzetközi konyha trendjeivel.

Milyen egyedi kéréseket kaptok? Mi volt a legkülönlegesebb helyszín, ahol felszolgáltatok?

Különleges helyszínen zajlik szinte minden eseményünk, mert nem vagyunk konkrét helyhez kötve. Sokat dolgozunk a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (Vajdahunyadvár), az Etyeki Kúriában, a Kiscelli Múzeumban, a Gödöllői Királyi Kastélyban, a Sorg Villában, az OFF Kultúrszövőgyárban és a Széchenyi Fürdőben. Volt szerencsénk már a Nemzeti Galériában is fogadást adni. A legnagyobb kihívást talán egy szántóföld közepe okozta, ahol VIP fogadást adtunk 350 fő részére.

Mennyiben érintette, érinti a működéseteket a koronavírus-járvány? Hogyan garantáljátok a biztonságos szolgáltatást?

A rendezvényeink közel 60%-a egyik pillanatról a másikra, gyakorlatilag márciusban 36 óra leforgása alatt eltűnt. Hála az égnek mindent nem mondtak le, nem halasztottak el. A higiéniai előírások és ajánlások maximális betartásával dolgoztunk azon a néhány eseményen, ami még a nyári és kora őszi időszakban meg tudott valósulni.

Ez az év a folyamatos átalakulásról és megújulásról szólt azt egész szakmának, nekünk is, a csapatnak is. Tavasszal néhány nap alatt álltunk át a libamájas finger food gyártásról a paradicsomos húsgombóc készítésre. Lényegében napi menük készítésével és kiszállításával foglalkoztunk 12 héten át.

Most, az őszi időszakban a NetPincéren, a Wolton és ordit.hu-n keresztül azonnali házhozszállítással készítünk ételeket. Próbáljuk túlélni a telet és várjuk az áprilist, májust nagy reményekkel, hogy hátha ismét úgy dolgozhatunk, mint régen. Igazából semmi mást nem szeretnénk tavaszig, csak hogy annyi bevételünk legyen, hogy a csapat együtt tudjon maradni.

Készültök-e valamilyen speciális kínálattal az évvégére?

Az az igazság, hogy mi már ősszel éreztük, hogy lesz itt még nagy fejfájás, úgyhogy a karácsonyi nagyrendezvényeket viszonylag korán elengedtük, elkezdtünk B, C és D terveket készíteni. Így született meg a koncepció, hogy személyzet nélkül, de elrepítjük az éttermi kínálatot a cégek irodáiba, hogy ha csak miniben is, de lehessen ünnepelni. Ünnepelni kell is, mert ez az év sokkal többet vett ki mindenkiből, mintha egy normális év lett volna.

Mit vártok az ünnepi időszaktól a szigorítások árnyékában?

Meghitt mini rendezvényeket.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!