Catering menü karácsonyra hangolva – kiszállításkompatibilis megoldások az ünnepi szezonban

Az idei karácsony más lesz, mint a többi – ha azonban alaposan felkészülsz a megváltozott körülményekre, a járvány sújtotta ünnep idején is megtalálhatod a számításaidat. Idén bizonyára kevesebb nagy céges ünnepségnek adhatsz otthont, ahogy a családi, baráti vacsorák is inkább otthonra szorulnak vissza. A catering azonban most is segít: mozdítsd ki a karácsonyi menüt az éttermed falai közül, és szállítsd a vendégeid által meghatározott helyre! Egy jól megtervezett, kompakt és szállítástűrő összeállítással ilyen módon is tökéletes vendégélményt nyújthatsz. A legfontosabb, hogy kezdd el időben a tájékoztatást! Az ünnepekig kevesebb időnk van, mint hinnéd – a legtöbben már elkezdték megtervezni az év végi eseményeket, ezekhez pedig igyekeznek feltérképezni a lehetőségeket, hogy megtalálják a legjobbat. Ami lehet, hogy éppen Te vagy! Az első lépés mindenképpen az, hogy a lehető legtöbb online és offline csatornán jelezd: remek megoldásokat kínálsz azok számára, akik az otthonukban vagy a munkahelyükön szeretnék élvezni az ünnepi fogásokat.

A budapesti fine dining éttermek már meg is kezdték a karácsonyi kampányukat, ami tökéletesen alkalmazkodik a megváltozott lehetőségekhez. A Laurel például az online céges vacsorákhoz igazította az ajánlatát úgy, hogy folytatja a tavasszal megkezdett ötletsorozatát: a vendégnek magának kell véglegesítenie a félig elkészített fogásokat otthon. A Costes Downtown azt is vállalja, hogy kivonul az otthonunkba, és ott főzi meg a menüt (sőt, el is mosogat!), a MÁK vagy a Borkonyha pedig privát, zárt ajtók mögött zajló vacsorákat biztosít az éttermeiben. Meríts ihletet tőlük! Vagy alakíts ki saját egyedi megoldásokat. Jó, ha többféle menüvel készülsz, rugalmas megoldásokkal kísérve, a szolgáltatásodnak pedig akár az eszközök és a dekoráció biztosítása, az italválaszték, illetve a profi felszolgálás is a részét képezheti. A könnyen variálható előételek, főételek, desszertek személyre szabható megoldásokat garantálnak a vendégeidnek, a maximális kényelmüket pedig a helyszínre szállítással és a felszolgálással biztosíthatod. Gondolj az eltérő igényekre: a párokra, a nagycsaládokra, a baráti társaságokra és a munkahelyi ünnepségekre, és természetesen ne feledkezz meg a vegetáriánus és vegán vendégeidről sem!

Akárcsak a helyben fogyasztott menüknél, a karácsonyi catering megszervezésénél is számtalan irányzatot követhetünk – természetesen a vendégek igényeit, elvárásait figyelembe véve. Szerencsére a házhoz szállítást több klasszikus karácsonyi fogás is jól tűri, az ünnepi ízvilágot pedig az előételtől a desszertig sok mindenbe belecsempészhetjük. Remek előételnek bizonyulhat a zellerből vagy céklából készült zöldségchips, a kocsonya, a ponty töpörtyű vagy a kaviáros, lazacos, kacsamelles szendvicsek. Az Aviko étvágyfalatkáival is érdemes kalkulálni, hiszen a változatos ízvilág és a villámgyors elkészítés mellett a tökéletes szállíthatóság is mellettük szól. A hagyományos karácsonyi főételek közül bátran támaszkodhatunk a töltött káposztára, a marhapörköltre vagy a halpaprikásra – köretnek pedig érdemes az Aviko színes gratinválasztékát vagy a Super Crunch hasábburgonyát választani, hiszen mindkettő remekül tűri a kiszállítást, várakoztatást. Az otthon ízeit idéző desszertek közül pedig a rétesek, bejglik biztosan nagy sikert aratnak, de sok más finomsággal, például trüffelgolyóval is meglephetjük a vendégeket.

Ha meglepőbb irányba vinnénk el a menüt vagy általában a catering szolgáltatást, arra is számtalan lehetőség adódik. Izgalmas ötlet például street food formába önteni a karácsonyi fogásokat – erről hamarosan külön cikket is olvashattok a blogon! Ugyancsak jó megoldás lehet az Aviko burgonyapürére épülő bowl food koncepcióját bevonnod a tervezgetésbe – ezt szintén nemsokára bemutatjuk itt, a Konyhanyelven hasábjain!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!