Csontok, tökök és denevérek – így készíts kreatív halloweeni menüt!

Aviko különlegességekkel és szellemes receptötletekkel várjuk a Halloweent – köszöntsd te is stílusosan ezt az egyre népszerűbb ünnepet!

A Halloween, ez az ősi kelta ünnep elsősorban az angolszász országokban divatos, de a világ más pontjain, így idehaza is egyre népesebb a rajongótábora. Évről évre egyre több Halloween-bulit rendeznek, vagy egyszerűen csak szellemekben, töklámpásokban, boszorkányokban és pókhálókban bővelkedő dekorációval látják el az éttermeket – emellé pedig megfelelő halloweeni menü is dukál. Az esemény tökéletes alkalom arra, hogy a vendéglátóhelyek egyedi ajánlatokkal rukkoljanak elő – az Aviko pedig most is segít! Termékeink segítségével jellegzetes Halloween-témájú fogásokat alkothatsz, miközben a bevételed is növelheted. Még nem késő megrendelned a különlegességeket – ehhez keresd fel a területi képviselőinket!

Ha ősz, akkor sütőtök – hamarosan teljes cikket is szentelünk ennek a jellegzetes őszi zöldségnek. A töklámpások révén a tök a Halloweenhez is kapcsolódik, így kézenfekvő, hogy beépítsd az ünnepi menüdbe. A sütőtökből készült ételek minden formában jó megoldást jelenthetnek – krémleves, kemencés sült tök vagy sütőtökös pite is készülhet belőle. Ha kreatívak vagyunk, kis ráfordítással számtalan „rémisztő” formájú étel is szerkeszthető belőle – a tökfaragásról a konyhában sem kell lemondanunk! Néhány jól megválasztott dekorációval (pár csepp vérvörös szósszal, boszorkányüstös tálalással, szemgolyót formázó olajbogyós puffancsokkal) pedig további izgalmakat okozhatunk a vendégeinknek.

A „tüzes” vagy „pokolian erős” ételek is népszerűek ilyenkor. Hadd mutassunk két olyan Aviko különlegességet, amelyek kívül-belül tükrözik a Halloween szellemiségét! A világegyetem legijesztőbb halloweeni sajtfalatkái bizonyára a fekete és a vérvörös versenyzőink. Az omlós cheddar sajt és a csípős jalapeno paprika kombinációjából készült 19 g-os falatka, a cheddar sajtfalatok csilipaprikával fekete bundában jellegzetes, fekete tempura bevonatával látványos ajánlat az ünnepi menüben. Elkészíteni gyerekjáték: fritőzben 175 °C-on 3,5 perc alatt készre sül. Párja, az élénkpiros színű, szintén 19 g-os bundázott sajtfalatok habanero csilipaprikával is pikáns különlegesség, amely garantáltan magára vonja a figyelmet – szintén 175 °C-on 3,5 perc alatt készíthető el fritőzben. A Halloween sajtfalatok tálalhatóak például salátával, hamburger mellé, de mártogatósokkal kiegészítve ellenállhatatlan snack és sörkorcsolya is lehet belőlük. Ráadásul standardizált egységsúly és a csomagban lévő fix darabszám átlátható költségtervezést tesz lehetővé.

A halloweeni hangulatot a vegán vendégeink is átélhetik – készíthetünk például gyerekmenüként „zöldségcsontvázat” úgy, hogy a kar és a láb zellerszárból, az ízületek és a csípő gombaszeletekből, a gerinc uborkaszeletekből, a bordák kaliforniai paprikaszeletekből, a fej pedig egy tál mártogatósból áll. És most érdemes az avokádó héját is megtartani, amikor guacamole-t készítünk, hiszen egy kis farigcsálással rémisztő koponya készülhet belőle, amit odatehetünk a krém mellé. Szintén rémisztővé változtathatóak a hosszúkás sós sütemények mindössze egy szem tökmag vagy mandula segítségével: így például az egyszerű a sajtos rúd máris karmos ujjnak tűnik.

A legtöbb lehetőség azonban kétségtelenül a desszertekben rejlik: csontvázak, szellemek, denevérek, fekete macskák bármilyen aprósüteményen, cupcake-en és torta tetején megjelenhetnek. Külön műfajt alkotnak a múmiás sütik: tésztacsíkokkal körbetekerve, két apró szemmel díszítve a legtöbb süteményből vagy akár sajtból is gézcsíkos rém kerekedhet. Ha pedig tökéletesen átvennénk az angolszász halloweeni hangulatot, készítsük el az egyik jellegzetes ünnepi ételt, a cukros almát (candy apple) – egy kis ügyességgel a sima, színes cukorbevonaton túl mintákat is rajzolhatunk rá, például Jack Skellington jellegzetes golyóarcát a Karácsonyi lidércnyomásból – a hatás biztosan nem marad el!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!