A poké finom, egészséges és elképesztően jól variálható – interjú az ONO Poké Bowl & Bárral

Itthon is hódít a bowl food-stílus: a budapesti ONO Poké Bowl & Bár a műfaj hawaii változatát, a pokét kínálja a rajongóknak, akik egyre többen vannak. A tulajdonosoktól nemcsak azt tudtuk meg, mi az a poké bowl, hanem a specialitásaikról és a terveikről is beszélgettünk.

Mutassátok be a bárt! Mióta működik, mit kell tudni rólatok?

Tavaly ősszel nyitottuk az ONO-t, most lesz az 1 éves szülinapunk. Régi álmunk volt egy saját hely, a pokét pedig az utazásaink során ismertük és szerettük meg annyira, hogy úgy döntöttünk, itthon is szuper lenne elterjeszteni. Az ONO-ban négyen vagyunk tulajdonosok és egyben barátok. A csapatunkban mindenki másért felel. Semsei Sándor és Brunda Matyi üzletvezetők, Moravcsik Béla a kreatív szakács és Szládovics Orsi a kommunikációt és a marketinget intézi.

Miért izgalmas a bowl food? Mit jelent a poké bowl?

Mi nem általánosan bowl foodot készítünk, hanem annak egyik speciális, Hawaiiról eredeztethető fajtáját, a pokét. A poké egy vágástechnikát jelöl, és a helyiek elsősorban halakkal készítik. Nálunk van vega, vegán és csirkés változat is. Egy klasszikus pokéban mindig van egy proteinforrás, egy alap, ami lehet rizs, rizstészta vagy valamilyen zöldség is, 4-5 féle zöldség, szósz és valamilyen ropogós mag. Ezek keverednek össze egy tálban. Amiért pedig izgalmas, hogy gyakorlatilag a végtelenségig alakítható azzal, hogy hogyan válogatod össze az alapanyagaidat.

Mik a műfaj előnyei?

Ahogy említettük, a poké bowl elképesztően jól variálható, nem lehet megunni. Ezt tapasztalatból mondjuk, úgy, hogy szinte minden nap eszünk pokét. Emellett szuper egészséges, ami a friss hozzávalóknak, a sok zöldségnek és az alapanyagok jó arányának köszönhető. Tökéletes ebéd munka közben, mert nem leszel utána rosszul, mégis jól laksz.

Mennyire ismerik már a vendégek, milyen a műfaj fogadtatása itthon?

Egy év tapasztalatai alapján már látjuk, hogy szuper. Az elején tartottunk tőle, hogy mennyire ijednek meg az emberek a nyers haltól, de ennek már megágyazott itthon a sushi. Sok törzsvendégünk van, de mindig vannak új vendégek is.

Mik a hely specialitásai?

A legtradicionálisabb tálunk az Ahi poké, amely rizs, ötféle zöldség, poké szósz, tonhal és szezámmag keveréke. Nagyon sokan választják a peanut chicken tálunkat is, amit egy különleges satay szósszal készítünk, de van vegán és lazacos bowlunk is. Emellett viszont mindenkit igyekszünk arra buzdítani, hogy állítsa össze a saját tálját, amiben kedve szerint játszhat a szószók, zöldségek, alapok és proteinek keverésével. Emellett szuper házi limonádéink és koktéljaink is vannak.

Kiknek ajánljátok a bowl foodot és az ONO Poké Bowl Bárt?

Azoknak, akik szeretnek finomat és egészségeset enni. Ott vagyunk a Wolton, a Bolton és a Netpincéren is, így akár rendelni is lehet tőlünk. Este pedig szuper hangulatos a Bartók Béla út eldugott kis hawaii zugában vacsorázni, akár a teraszon, akár a növényekkel teli galérián.

Mik a további terveitek? Terveztek bővítést akár az éttermek számában, akár a bowl stíluson belül?

Készülünk a bővülésre, nagy terveink vannak, de most a vírus miatt mindennel picit óvatosabbak vagyunk, úgyhogy erről még nem mesélnénk. Mindenesetre az biztos, hogy maradunk a pokénál.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!