Itthon is hódít a bowl food-stílus: a budapesti ONO Poké Bowl & Bár a műfaj hawaii változatát, a pokét kínálja a rajongóknak, akik egyre többen vannak. A tulajdonosoktól nemcsak azt tudtuk meg, mi az a poké bowl, hanem a specialitásaikról és a terveikről is beszélgettünk.
Mutassátok be a bárt! Mióta működik, mit kell tudni rólatok?
Tavaly ősszel nyitottuk az ONO-t, most lesz az 1 éves szülinapunk. Régi álmunk volt egy saját hely, a pokét pedig az utazásaink során ismertük és szerettük meg annyira, hogy úgy döntöttünk, itthon is szuper lenne elterjeszteni. Az ONO-ban négyen vagyunk tulajdonosok és egyben barátok. A csapatunkban mindenki másért felel. Semsei Sándor és Brunda Matyi üzletvezetők, Moravcsik Béla a kreatív szakács és Szládovics Orsi a kommunikációt és a marketinget intézi.
Miért izgalmas a bowl food? Mit jelent a poké bowl?
Mi nem általánosan bowl foodot készítünk, hanem annak egyik speciális, Hawaiiról eredeztethető fajtáját, a pokét. A poké egy vágástechnikát jelöl, és a helyiek elsősorban halakkal készítik. Nálunk van vega, vegán és csirkés változat is. Egy klasszikus pokéban mindig van egy proteinforrás, egy alap, ami lehet rizs, rizstészta vagy valamilyen zöldség is, 4-5 féle zöldség, szósz és valamilyen ropogós mag. Ezek keverednek össze egy tálban. Amiért pedig izgalmas, hogy gyakorlatilag a végtelenségig alakítható azzal, hogy hogyan válogatod össze az alapanyagaidat.
Mik a műfaj előnyei?
Ahogy említettük, a poké bowl elképesztően jól variálható, nem lehet megunni. Ezt tapasztalatból mondjuk, úgy, hogy szinte minden nap eszünk pokét. Emellett szuper egészséges, ami a friss hozzávalóknak, a sok zöldségnek és az alapanyagok jó arányának köszönhető. Tökéletes ebéd munka közben, mert nem leszel utána rosszul, mégis jól laksz.
Mennyire ismerik már a vendégek, milyen a műfaj fogadtatása itthon?
Egy év tapasztalatai alapján már látjuk, hogy szuper. Az elején tartottunk tőle, hogy mennyire ijednek meg az emberek a nyers haltól, de ennek már megágyazott itthon a sushi. Sok törzsvendégünk van, de mindig vannak új vendégek is.
Mik a hely specialitásai?
A legtradicionálisabb tálunk az Ahi poké, amely rizs, ötféle zöldség, poké szósz, tonhal és szezámmag keveréke. Nagyon sokan választják a peanut chicken tálunkat is, amit egy különleges satay szósszal készítünk, de van vegán és lazacos bowlunk is. Emellett viszont mindenkit igyekszünk arra buzdítani, hogy állítsa össze a saját tálját, amiben kedve szerint játszhat a szószók, zöldségek, alapok és proteinek keverésével. Emellett szuper házi limonádéink és koktéljaink is vannak.
Kiknek ajánljátok a bowl foodot és az ONO Poké Bowl Bárt?
Azoknak, akik szeretnek finomat és egészségeset enni. Ott vagyunk a Wolton, a Bolton és a Netpincéren is, így akár rendelni is lehet tőlünk. Este pedig szuper hangulatos a Bartók Béla út eldugott kis hawaii zugában vacsorázni, akár a teraszon, akár a növényekkel teli galérián.
Mik a további terveitek? Terveztek bővítést akár az éttermek számában, akár a bowl stíluson belül?
Készülünk a bővülésre, nagy terveink vannak, de most a vírus miatt mindennel picit óvatosabbak vagyunk, úgyhogy erről még nem mesélnénk. Mindenesetre az biztos, hogy maradunk a pokénál.
Szólj hozzá!