Az idei nyár legmenőbb street foodjai

A street food mindig is az életünk része volt, legfeljebb másként hívtuk – mára viszont már egyre igényesebb, különlegesebb és finomabb ételeket találunk utcán fogyasztható formában is. Az új ötletek általában a világ különböző nemzeti konyháiból érkeznek, majd egycsapásra nemzetközi sztárokká válnak – cikkünkben összegyűjtöttük, mik az aktuális kedvencek, amiket érdemes a saját étlapodra is felvezetned!

Hamburger

A burgerek területén is ahány ház, annyi szokás – rengeteg izgalmas vagy éppen meglepő feltéttel lehet kínálni ezt az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő klasszikust a világ különböző pontjain, egy dolog azonban bizonyos: a tatár (lásd: tatárbifsztek) és német gyökerekkel rendelkező, majd Amerikában népszerűvé váló gyorsétel örök dicsőségben fürdőzik. Szerencsére ma már a hamburger korántsem jelent egyet a gyorséttermek junk foodjával: sok burgerezőben a minőségi alapanyagok, profi tervezés és gondos elkészítés révén mesterfokra fejlesztették a műfajt, így időnként bárki megengedhet magának egy-egy darabot. Természetesen az idei nyár is elképzelhetetlen nélküle!

Hasábburgonya

Pillanatok alatt elkészíthető, könnyen felszolgálható, a vendégek pedig szívesen fogyasztják az utcán is, hiszen biztonságosan magukkal vihetik – nem kell váratlan maszatbalesetektől tartaniuk. A belga-francia-holland eredetű, majd szintén Amerikában népszerűvé váló sült krumpli elkészítése ma már szintén professzionális szintre emelkedett. Az Aviko Super Crunch termékcsaládjában a különböző stílusúra vágott burgonyák a gyártás során speciális, gluténmentes bevonatot kapnak, így a sütés után hosszabban megőrzik a ropogósságukat és a forróságukat. Ez pedig különösen nagy előny olyankor, ha komótosan, egy laza séta közben szeretnék elfogyasztani a vendégek!

Arepa

Ezt tipikus kolumbiai gyorsételt az utóbbi években kezdi felfedezni a világ – és milyen jól teszi! Az arepa egy kerek, kukoricából készült, vastagabb tésztából és húsos vagy sajtos töltelékből áll – de vaj, paradicsom, tojás, sűrített tej, hogao nevű hagymaszósz vagy akár avokádó is kerülhet bele. Kolumbiában előszeretettel fogyasztják reggelire is töltetlenül, egy csésze forró csokival, de ebédre és vacsorára is kiváló választás lehet! Érdemes utánajárnod, hogyan építheted be a kínálatodba.

Pirog

Az orosz eredetű aranybarna tésztabatyuk egyre gyakrabban bukkannak fel idehaza is – miközben egész Kelet-Európában népszerűek. A pirognak léteznek sós (káposztával, gombával, burgonyával, hússal, sajttal töltött) és édes, gyümölcsökkel ízesített változatai is. A forró olajban vagy vajban, esetleg sütőben kisütött gombóckák nagy előnye, hogy gyorsan és frissen kínálhatóak, a sokféle ízesítés között pedig mindenki megtalálja a neki szimpatikusat. Az utcán is megállják a helyüket!

Churros

Édes, ropogós tésztarudacskák fahéjjal, cukorral, csokiszósszal, fagyival vagy ezernyi más öntettel ízesítve – a spanyol területekről elterjedt churros igazi slágerdesszertté nőtte ki magát, miközben street foodnak is kiváló! Madridban legszívesebben késő esti snack-ként fogyasztják, és itthon is egyre népszerűbb – az Aviko kínálatában két változatban, hurok és egyenes formában is megtalálható finomságot szintén pillanatok alatt elkészítheted, és akár papírtölcsérben is felszolgálhatod. Vigyázz, nemcsak finom, hanem nagyon fotogén is – ha beépíted a kínálatodba, bizonyára viszontlátod a közösségi médiában is!

Édesburgonya

Évszázadokig alig hallottunk róla, mostanában viszont a legmenőbb helyek is felveszik a kínálatukba – az édesburgonya végre megkapta a jól megérdemelt figyelmet! A határozott ízű, emellett pedig még változatosan is ízesíthető édesburgonyát a legpraktikusabban hasáb formában fogyaszthatják street foodként a vendégek – ebben az Aviko is segít! Nem kérdés, hogy a szintén kifejezetten dekoratív, egyszerűen tálalható és tápláló édesburgonya a nyár egyik sztárja. Ugye nálad is kapható?

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!