Egy falat Amerika Óbudán – American Burger & Steak House interjú

Az American Burger & Steak House évek óta eredeti amerikai ízvilággal és különlegességgel várja a hamburgerek és a steak szerelmeseit Óbudán. Nick Durst a szakmai filozófiáról, a koronavírus hatásairól és az eddigi eredményeikről mesélt.

Mit kell tudni az American Burger & Steak House-ról?

2017 novemberében nyílt meg az üzletünk Óbudán, 2018 elejétől pedig tudatosan építjük a brandünket. 23 évig éltem Amerikában, az ott szerzett tapasztalataim alapján alakítottuk ki a menünket és a szakmai filozófiánkat. Saját keverésű húspogácsákkal dolgozunk, a rendelésnél pedig megkérdezzük a vendégeket, hogy milyenre süssük őket – de más területeken is igyekszünk figyelembe venni a vendégek kívánságait. Házilag készülnek a szószaink, valamint saját pék süti a bucikat is. A gluténérzékenyekre is gondolunk: nálunk készül Budapest legjobb gluténmentes bucija. Próbálunk igazi amerikai ízvilágot vinni az ételekbe, ezért több hozzávalót külföldről, Amerikából és Mexikóból rendelünk, például a BBQ szószt, az édesburgonyát, a jalapeno és a chili paprikát, a tortilla lapot és a taco shellt. A különleges üdítőink szintén innen érkeznek.

Milyen típusú ételeket kínáltok?

A különböző hamburgerek mellett amerikai levesek, steak-ek, hagyományos bélszín, quesadilla és tortilla is szerepel az étlapunkon.

Mi a specialitásotok, amivel kitűntök a versenytársak közül?

Az üzletpolitikánk! Prémium minőségű alapanyagokkal dolgozunk, amelyek jól bírják a kiszállítást is. Ha valami éppen nem szerezhető be, inkább levesszük az étlapról – a minőségben nem ismerünk kompromisszumot. Emellett nagy köszönettel tartozom feleségemnek, Andinak, akinek a 21 éves vendéglátói tapasztalata nagyon sokat segített abban, hogy idáig eljutottunk.

Hogyan éltétek meg a Covid időszakát?

A szakmai filozófiánkból kifolyólag állandó személyzettel dolgozunk, akik között minimális a fluktuáció, partneri viszonyban vagyunk egymással. Éppen ezért nem küldtünk el senkit a járvány miatt, csak a munkaidőt voltunk kénytelenek csökkenteni. Nálunk kezdetektől működött kiszállítás, így nem most kellett belevágnunk – kialakult vendégkörrel, folyamatokkal rendelkeztünk. Március 16-án bezártunk, április közepétől pedig már erősödött a kiszállítás, ekkor bővülni is tudtunk. A bezárás idején felújítási munkálatokat is végeztünk. Az étterem szépítése befejeződött, május végén megnyitottunk – mivel az óbudai éttermünk kinőtte magát, a 13. kerületben nyitottunk egy második konyhát, amely az immáron megnövelt (XIV. és XV. kerülettel) kiszállítási területet szolgálja ki a pesti oldalon, míg az óbudai étterem a budai oldal mellett a környező településekre is szállít, illetve természetesen beülős helynek is megmaradt. Az óbudai éttermünkben július elején egy fatüzelésű látványgrillt is felállítottunk.

Kik tartoznak a célcsoportotokba, milyen a vendégkörötök?

Nagyon sok külföldi, köztük amerikai vendégünk van az autentikus hangulat és az amerikai ételkülönlegességek miatt. Sok esetben az amerikai vendégek visszajelzései alapján alakítjuk tovább a termékeink ízvilágát. A célunk, hogy az American Burgerben ne csak jót lehessen enni, hanem igazi élmény is legyen az itt tartózkodás – ennek érdekében képzett, kedves felszolgálókkal dolgozunk.

Milyen elismeréseket, visszajelzéseket kapott az étterem az elmúlt években?

A Tripadvisortól 2019-ben kiválósági tanúsítványt kaptunk, mivel csak 5-ös értékeléseink voltak. A Restaurant Gurun tisztán a vásárlói vélemények alapján kerültünk előkelő helyre, nem pedig fizetett reklámok alapján – 2019-ben az 5686 étteremből a 93. helyre soroltak, a 264 steak house étterem közül az 13. helyet, az 1490 street food / fast food étterem közül pedig az 3. helyet kaptuk meg. Ezeket az eredményeket a csapatunk mellett a vásárlóinknak is köszönhetjük – közös sikerként értékeljük!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!