Mit (t)esznek a magyarok a koronavírus idején? – Terítéken a NetPincér

A kialakult válság kapcsán soha nem volt még ekkora aktualitása az ételrendelésnek, kiszállításnak, mint napjainkban. A hazai ételkiszállító piac egyik legnagyobb múltú vállalatát, az immáron nemzetközi háttérrel rendelkező (Delivery Hero hálózat) NetPincért kérdeztük, hogy ők miképpen birkóznak meg az új helyzettel, hogyan tudják továbbra is garantálni a kiszállítás biztonságosságát, továbbá hogyan tudnak reagálni az exponenciálisan növekvő fogyasztói igényekre. Olvassátok el Patai Zoltánnal, a NetPincér ügyvezető igazgatójával készült interjúnkat!

Az elmúlt két hétben igencsak felpörgött a világ körülöttetek – pontosan milyen változásokat hozott ez számotokra?

Cégünk kínálatában alapvetően kétféle szolgáltatás közül választhatnak a fogyasztók: a NetPincér (ételkiszállítással foglalkozó éttermeket felsorakoztató portál) jelenleg több, mint 800 városban érhető el, a NetPincérGO szolgáltatási körét folyamatosan bővítjük – az elmúlt héten 23-ról 27-re emelkedett a szolgáltatás által elérhető városok száma, és további bővítések is tervben vannak.

A NetPincér eddig 2000 futárpartnerrel dolgozott együtt, akiknek köre folyamatosan bővül. Szerencsére a kormány március 28-án életbe lépett, kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedése az online étel házhozszállítást nem érinti, így az továbbra is zavartalanul üzemel: a NetPincéren továbbra is folyamatosan lehet rendeléseket feladni.

Az elmúlt két hétben rendkívüli módon megugrott a NetPincérhez csatlakozó éttermek száma, közel 900 megkeresést kapott a vállalat, továbbá 200 új futár csatlakozott a csapatunkhoz, akik már javarészt munkába is álltak. Így már olyan nagynevű éttermek is megtalálhatóak a kínálatunkban, mint a Bamba Marha, a Padthai, a Zing Burger, a VakVarjú, a Bellozzo, és a lista napról napra gyarapszik.  Legújabb éttermi partnerünk a Burger King, melynek 41 hazai étterméből összesen 16 városba juttatjuk el az étteremlánc jól ismert menüjét. Jelen helyzetben természetesen a legfontosabb számunkra a futárpartnereink és a megrendelőink biztonsága, ezért is vezettük be többek között az „Érintkezésmentes kiszállítást”.

Emellett pedig az étteremi partnereink számára üzleti támogatást is nyújtunk és egyre több olyan kedvezményt vezetünk be, amivel segíteni szeretnénk abban, hogy mindenki rendelni tudjon magának és akár a szeretteinek is.

Több kutatás is rámutat arra, hogy az ételrendelés továbbra is az egyik legbiztonságosabb élelmiszerbeszerzési forrás. Hogyan tudjátok a fogyasztói bizalmat növelni az ételkiszállítás iránt?

Mind a futárpartnereket, mind az éttermi partnereket folyamatosan tájékoztatjuk, hogy milyen előírásokat szükséges betartani, illetve a fogyasztókat is minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszünk tájékoztatni arról, hogy hogyan érdemes ételt rendelni a járvány idején. Egyre több megrendelő fizeti ki online rendelését, illetve kéri azokat érintkezésmentesen, azaz a futár közvetlenül az ajtó elé, a kilincsre akasztva helyezi el a rendelt ételt, csökkentve ezáltal a fertőződés veszélyét.

A futárpartnereink részére útmutatót küldtünk a higiéniai előírásokkal kapcsolatban, kézfertőtlenítőt biztosítunk a számukra. A kézfertőtlenítés mellett rendszeresen fertőtlenítik az ételkiszállító dobozukat, illetve minden, a kiszállítás során használt olyan eszközt, amivel esetleg érintkezhetett más. Természetesen hangsúlyt helyezünk az élelmiszerbiztonsági kérdésekre is; de az éttermek eddig is rendkívül magas minőségi standardokkal dolgoztak, a koronavírus hazai megjelenése óta ezek a javasolt előírások csak tovább szigorodtak. 

Hogyan tudtok reagálni a növekvő piaci igényekre? Milyen új intézkedéseket vezettetek be?

Rendkívül értékesnek és fontosnak tartjuk a futárpartnereinket, így minden eszközzel próbáljuk őket megvédeni és megbecsülni. Igyekszünk mindent megtenni a NetPincér futárpartnereinek anyagi támogatásáért is (pl. betegség esetén sem változik a teljesítményértékelést adó csoportbesorolásuk, valamint pénzügyi támogatást nyújtunk azoknak a futároknak, akiknél az nCOVID-19-et megállapítják, illetve azoknak, akiket hivatalosan karanténba helyeznek).

Másrészről pedig, a megnövekedett kereslet kiszolgálása érdekében cégünk a megszokottnál több erőforrást allokál a futárok toborzására és szerződtetésére. Futárpartnereink csatlakozását és betanítását immár teljesen online végezzük, hogy így is csökkentsük a személyes kapcsolat, így az átfertőzések veszélyét. A rendkívüli helyzetre való tekintettel az éttermek számára felgyorsított csatlakozási lehetőséget biztosítunk, amelynek köszönhetően akár 3 napon belül csatlakozhatnak a NetPincérhez.

Változtak a fogyasztói megrendelések a járvány időszakban, avagy mit eszik karanténban a magyar?

Jellemzően nem változott a rendelt ételek toplistája: a hasábburgonya, a gyros és a pizza megrendíthetetlen a magyar fogyasztók körében. A nemzetek konyháiban az olasz, amerikai (fast food), magyar és görög a legnépszerűbbek.

Ezekben a nehéz napokban a társadalmi összefogásnak és vállalati felelősségvállalásnak kiemelt szerepe van a járvány leküzdésében, a tűz közelben dolgozók támogatásában. Ti támogattok valamely kezdeményezést?

Egyik legfőbb célunknak tekintjük, hogy a rendelkezésre álló eszközeinket és hálózatunkat a lehetőségeinkhez mérten legjobban használjuk fel, így például partnereink segítségével több alkalommal juttattunk el meleg ételt és italt a kórházban dolgozóknak. A járvány megjelenésekor, amikor értesültünk róla, hogy több ember nem tudott kézfertőtlenítőhöz jutni, több városban elkezdtük kiosztani saját, kisméretű hordozható kézfertőtlenítő készleteinket, hogy segítsünk az átmeneti hiányon. Áprilisban ingyenes házhozszállítással segítjük a bajba jutott éttermeket: több, mint 800 étteremből, országszerte 27 településen lesz díjmentes a NetPincér GO házhozszállítás a hónap végéig, ezzel is segítve a kávézók és éttermek életben maradását.  

Fontos számunka a fenntarthatóság, így a vállalat 2020. január 1-től 100%-ban karbon-semlegessé vált, továbbá csatlakoztunk az Amnesty International nőnapon elindult kampányához is, melynek keretében a nemek közti, fizetésbeli különbségekre szeretnék felhívni a figyelmet.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!