Húsvéti brunch fogások

A húsvéti asztal változatosságával kétségkívül egyetlen más ünnepünk sem vetekedhet. A friss tavaszi ízek, az évezredes hagyományok mind meghatározóak abban, hogy mi is kerül a húsvéti ünnepek idején a tányérokra.

Sokan a klasszikus füstölt sonka, főtt tojás, foszlós kalács hagyományos triója mellett voksolnak, de akadnak szép számmal olyanok is, akik egyéb alapanyagokból, például halból, nyúlból vagy bárányból készült ínyencségeket varázsolnak a húsvéti büféasztalokra.

660819-PPAA15-170

Egy friss kutatás szerint az Y generáció az előző generációknál is több alkalommal étkezik étteremben, és folyton keresik az újdonságokat, az izgalmas, egyedi ízeket és az alkalmat, hogy kiélvezhessék az ételek zamatát.  A fogyasztói szokások változásával párhuzamosan egyre többen érzik úgy, hogy miért is ne lehetne Húsvét vasárnap ünnepi „Sunday brunch”-ra vinni a családot. Elmarad a napokig tartó főzőcskézés, és minden egyéb, ami ezzel együtt jár, és a háziasszonyok is pihenhetnek. A jól megkomponált menüsoron túl érdemes erre az alkalomra gyerekekre szabott programokkal, esetleg animátor sarokkal is készülni, hogy a húsvéti brunch mindenki számára egy derűs, könnyed családi program legyen, kulináris élményekkel töltekezve.

A húsvéti brunch menüsort érdemes már jó előre meghirdetni a vendégek körében. Azt is célszerű a célközönség számára elküldeni hírlevél formájában, hogy milyen programokkal, menüsorokkal, borsorral készültök erre az alkalomra, fogadjátok-e a kisállatokat, és minden olyan egyéb információt, amelynek segítségével kitűnhetsz a versenytársak közül.

Következzen most néhány recept, amelyekkel feldobhatod a húsvéti brunch kínálatodat!

Medvehagyma krémleves

Vajban futtassuk meg a felvágott medvehagymát és vöröshagymát, majd az összekockázott krumplit. Húslevessel vagy alaplével öntsük fel, sózzuk, borsozzuk, majd 20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítsük, tejszínt ízlés szerint adagoljunk hozzá.

Bagel füstölt lazaccal

Vágjuk ketté a bageleket. Keverjük bele a friss, apróra vágott kaprot a Philadelphia sajtkrémbe, kenjük meg vele a bageleket, majd helyezzük rá a lazacszeleteket. Karikázzuk fel a lilahagymát, julienezzük a salátát és helyezzük ezeket is a bagel közepébe.

Rozmaringos krumpli

Csavarjuk bele az olíva olajba a fél citrom levét és ízesítsük őrölt rozmaringgal. Helyezzük el egy sütőpapírral kibélelt tepsin a felezett burgonyahajókat. Adjuk hozzá az olajos keveréket, szórjuk meg nagy tengeri só darabokkal, és süssük 200 fokon 10 percig.

Churros – Húsvétkor is

A tradícionális spanyol reggeli elképzelhetetlen lenne a fahéjas cukorral megszórt churros nélkül! Érdemes tehát ezt a remek desszertet felvenni a brunch kínálatodba, hiszen a reggeli/déli kávé mellé kell valami, ami ellensúlyozza a koffein savasságát!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!