Aviko gratin kínálat

A méltán híres, francia eredetű gratinek, amelynek jelentése a francia gratter – levakar, kapar szóból ered – a gasztronómia igazi jolly jokerei, hiszen olyan elegáns és változatos köretről van szó, amely bármely éttermi környezetben megállja a helyét.  

gratinírozás mint konyhatechnológiai eljárás során a nyers vagy félig nyers alapanyagokat összesütjük, miközben a tetejükön kialakul egy piros, ropogós réteg, ami igazán attraktívvá teszi az ételt. A gratin alapja legtöbbször az örök klasszikus, a burgonya. Attól függően, hogy milyen fűszerekkel (zöldfűszerek, bors), sajtokkal (ementáli, gorgonzola, parmezán) vagy egyéb hozzávalókkal (bacon, spárga, gomba, brokkoli, spenót) készül a burgonyagratin, az íz más és más lesz – a változatosság és az újdonság varázsa azonban mindig garantált.

Cikkünkben bemutatjuk az Aviko gratin kínálatát, és tippet adunk arra, hogyan varázsolhatod még egyedibbé a húsvéti menüt!

Az Aviko gratin termékei egyaránt elérhetőek fagyasztott és hűtött változatban. A fagyasztott termékek kétségkívüli előnye az egyszerűség és időtakarékosság, hiszen rendkívül könnyedén és gyorsan lehet velük dolgozni. Kiszerelését tekintve egyedileg fagyasztva 100g, 75g és 35 g-os kiszerelésben kapható, kombisütőben akár 20 perc alatt készre süthetőek. Az így elkészített gratinek akkor sem esnek össze, ha nem azonnal tálaljuk őket. A végeredmény pedig egy íncsiklandozó és tökéletes köret, amely akár egytálételként is remekül helytáll a húsvéti büféasztalon.  

Az Aviko Food Service burgonyagratin családjában a következő termékek találhatóak meg:

Sajtos-tejszínes burgonyagratin

GN Burgonyagratin 

GN Édesburgonya gratin 

Brokkolis burgonyagratin

Olaszos burgonyagratin 

Gombás burgonyagratin 

Burgonyagratin reblochon sajttal és bacon szalonnával

Házias sajtos burgonyagratin 

Mini gratin zöld spárgával és parmezánnal

A húsvéti büféasztal klasszikus elemeivel kiválóan kombinálható a 30%-os spenót tartalmú Aviko ementáli sajtos- spenótos gratin. Az Aviko gratin család újdonsága kiváló alapot nyújt ahhoz, hogy még színesebbé és vonzóbbá tegyük a húsvéti büféasztal kínálatát. A hazánkba is begyűrűzött „clean eating” trendeknek megfelelően kínálhatjuk e trend követőinek, de vegetáriánus fogások alapjául is használhatjuk. A gratin egyik fő íz jegye az ementáli sajt, amelyhez jól illenek a csonthéjasok, a dió, a mandula. A csonthéjasokon kívül párosíthatunk hozzá savas gyümölcsöket, például magnélküli szőlőt, vagy aszalt gyümölcsöket, mint az áfonya vagy szilva. Köretként is ideálisan beépíthető a húsvéti kínálatba az ementáli sajtos – spenótos gratin: tálalhatjuk formabontó módon vadhússal vagy marhahússal és kínáljunk hozzá könnyed, reduktív technológiával készült gyümölcsös vörösborokat. Azonban, ha a hagyományokat szeretnénk visszatükrözni a svédasztalon, akkor halmozzunk a tetejére egy-egy szelet sonkát, és buggyantott tojást.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!