Hogyan turbózd fel éttermed kínálatát a Valentin napra az Aviko segítségével?

Ugyan Magyarországon Szent Bálintnak nem alakult ki jelentős kultusza, ettől függetlenül a 20. század végétől a „szerelmesek ünnepe” egyre nagyobb népszerűségre tett szert hazánkban is. A Valentin nap térhódításának köszönhetően, ma már a különböző vendéglátóhelyek és szállásadók is jelentős plusz bevételre tehetnek szert ezekben a napokban. Lássuk mit is jelent ez a számok nyelvén napjainkban, és hogyan járulhattok hozzá ti is éttermetek sikeréhez a szerelem ünnepén.

Szerelem számokban

Valentin nap előtt az éttermek asztalfoglalásai megduplázódnak és az aktuális napon átlagosan 32%-kal emelkedik a napi bevétel, egy átlagos hétköznaphoz mérten. Ezekben a napokban egyértelműen megugrik az asztalfoglalások száma azokban az éttermekben, ahol készülnek Valentin napi, tematikus menü kínálattal. Erre az alkalomra érdemes éttermünk belső kialakítását is kicsit újragondolni: szeparáljuk az asztalokat és alakítsunk át azokat két személy számára.

Heart shaped pizza with pepperoni, tomatoes, mozzarella, garlic and parsley composition on vintage wooden table background. Concept of romantic love for Valentines Day. Rustic style. Top view, flat lay.

Valentin-trendek

Ideje túllépni a kliséken: a romantika nem merülhet ki az eper és pezsgő kombinációján! Ráadásul a vendégek sem erre vágynak már. Egy étterembe betérve az első, amivel találkozunk és hatást gyakorolhat ránk az a miliő, a hangulat és az illedelmes, profi személyzet. Ha ezek mind rendben vannak, akkor jöhetnek az est főszereplői, az ételköltemények. Szerelmesek ünnepén teljesen helyénvaló, ha egy kis pikantériát próbálunk a fogásokba csempészni. Használjunk az ételek alapjául olyan alapanyagokat, amelyek összeegyeztethetőek a szerelemmel. Gondoljunk itt piros színű gyümölcsökre és zöldségekre, afrodiziákumként is használatos fűszerekre. A speciális étlap összeállítása alapvető, de még egyedibbé tehetitek, ha ételeiteknek vicces, megnyerő, a Valentin naphoz illő elnevezéseket választotok.

Kedves figyelmesség

Érdemes Valentin napra apró, témába vágó ajándékokkal készülni, és az étkezés végén meglepni vele vendégeidet. Lehet a ház ajándéka egy helyben készült bonbon, ingyen welcome drink vagy desszert… bármi nemű kis figyelmesség, amitől a vendégeid még különlegesebbnek érezhetik ezt a napot!

Csíííz!

Bizonyára a vendégeid többsége örülne egy külön erre a napra felkért fotósnak, aki képeket készít éttermedben Valentin nap alkalmával. Kialakíthattok egy Valentin napi fotósarkot, ahol a romantikus kiegészítők dominálnak, és vendégek maguk dönthetik el szeretnének-e fotót. Ne feledd: minden apró előkészület garantáltan megtérül, mikor meglátod vendégeid arcán a boldogságot.

A szerelem édes

Desszert gyanánt a Churros remek választás lehet, mert egymással könnyen megosztható desszert. Alapvetően fahéjas cukorba mártjuk, de a szerelmesek ünnepén a kreativitásé a főszerep, így a megszokott helyett használjunk liofilizált málnaport. Ízében és megjelenésében is újdonságot hordoz magában, ráadásul a rózsaszín és piros színek mind a szerelmet szimbolizálják, ezért is kitűnő választás erre az alkalomra. Mártogatós alapjául érdemes csokoládét vagy vaníliát választani. Nyugodtan használhatunk nem szokványos fűszereket az ízesítésre: chili, tonkabab, menta, gyömbér, csillagánizs. Tálalásakor használhattok ehető virágokat is, amelyekért a hölgy vendégeitek biztosan odáig lesznek!

Plusz élményt adhatunk a pároknak, ha a fogásokat az asztal közepére helyezzük, úgy, hogy mindketten könnyedén elérjék azokat. A közös desszertezés biztosan emelni fogja az este hangulatát!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!